Начална страница | Красота | ТАНЦ НА ЛЪЖИЦИТЕ ЗА… ХУБОСТ

ТАНЦ НА ЛЪЖИЦИТЕ ЗА… ХУБОСТ

image

Рене Kox не е известен козметик…

Като малък бил доста палав и се чудел защо след игрите майка му слагала на ожулените колене студена лъжица. Когато пораснал, Рене доразвил творчески тази проста терапия, като предложил масаж с охладени или топли, и дори с ароматизирани лъжици. Пожънал нечуван успех, защото лъжиците наистина правят чудеса. Опитайте и вие, докато скучаете (на плажа например). Може да ползвате и... "асистент "

Петминутка преди употреба

Най-важното: лъжиците за масаж не бива да са алуминиеви, задължително е да са чисти. По-добре е да ги съхранявате отделно от другите кухненски прибори. В зависимост от изискването, преди да започнете масажа, сложете лъжиците в чаша с охладена или затоплена минерална вода. Влажната метална повърхност по-леко се движи по кожата, без да я разтяга.

Невероятен ефект се постига, ако преди масажа нанесете върху кожата специално масло с натурални растителни добавки.

Не прилагайте голяма сила по време на масажирането на лицето.

За масажа в областта на клепачите повърхностите на лъжиците трябва да са абсолютно гладки.

Оптималното време за процедури е сутрин, веднага след събуждане.

Огледалце, огледалце я кажи

Гладките метална повърхности даряват вашата кожа с гъвкавост, след съприкосновението с тях тя става нежна и направо кадифена.

Лекият масаж, направен с помощта на лъжици, активизира обменните процеси на кожата и прави лицето ви по-младо.

Получава се отвеждане на течностите от тъканите, подобряват се кръвообращението и работата на лимфните възли, укрепва мускулатурата.

Лъжиците са особено ефективни по отношение на мастните отлагания по бедрата и корема и дори срещу целулита.

Гладко чело

За да остава кожата на челото колкото се може по-дълго време гладка, нека не ви мързи - правете всеки ден масаж с лъжиците. Започва се с леко натискане и внимателно поглаждане по върха на носа, след това много старателно поглаждайте челото по посока на косите. Непременно следете мимиката си - ако в допълнение на масажа ограничите броя на привичните си гримаси, резултатите само могат да ви зарадват.

Кръгови движения

Такъв масаж снема лекото главоболие и подобрява състоянието на кожата около очите. Започнете процедурата с няколко леки натискания по слепоочията и нежно натискайки по кожата, движете лъжиците в кръг около скулите. Не докосвайте кожата около веждите - тя болезнено реагира на неумелия масаж и само ще влошите състоянието й.

Балсам за корема

Докато се къпете, не забравяйте за масажа в областта на корема. Кожата в този участък ще стане значително по-нежна, а подкожната мазнина ще се разнесе. Масажът с лъжици трябва да започне с кръгови движения (не по-малко шест пъти по посока на часовниковата стрелка), след това достатъчно рязко движете лъжиците отдолу-нагоре. При редовен масаж добрият резултат няма да закъснее.

Лебедова шия

Брадичката е проблемна зона за много жени. Но с известно усилие можете да се справите с това. Масажът се извършва със затоплени лъжици в хоризонтална плоскост, устните по това време произнасят звука: "м-м-м-м" - тази хитрост е допълнително укрепващо упражнение за мускулите и кожата на брадичката. Процедурата се пов-J таря не по-малко от! шест пъти всяка вечер.

И още „номера“ за:

НЕОТРАЗИМ ПОГЛЕД

Потопете лъжицата в дребно начукан лед от хладилника, след което я поставете върху очите. Това ще помогне да отстраните торбичките и тъмните кръгове под тях.

ЧУДЕСНА ФИГУРА

Поставете две топли лъжици, добре е да са намазани с масло, пъхнете ги в деколтето и с кръгови движения ги насочвайте към подмишниците.

Охладена лъжица сложете от вътрешната страна на сгъвката на лакътя, и с кръгови движения плъзгайте нагоре по ръката. Този масаж предотвратява мускулна умора.

Намажете с крем студена лъжица и първо масажирайте вътрешната част на бедрата отдолу нагоре, а след това от външната страна. Великолепно средство срещу целулита.

Вземете две големи метални лъжици за салата, охладете ги и ги положете на тазобедрената става. Масажирайте с кръгови движения.

За масажирането на гърба движенията трябва да започнат под тила, в посока на ребрата. Тук вече е необходим партньор, изберете го сами…

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст