Начална страница | Красота | КРЕМОВЕТЕ - СПОРЕД КОЖАТА И СЕЗОНА

КРЕМОВЕТЕ - СПОРЕД КОЖАТА И СЕЗОНА

image

Жената обикновено се въл­нува как изглежда без макияж….

А и едва ли някои мъж би искал, ко­гато на сутринта поглед­не любимата, да се изплаши от вида й. Затова ви предлагаме ня­колко съвета как правилно да се грижите за кожата си, та и без грим да ви е приятно да се погледнете в огледалото. Първо­то и основ­но правило е да знаете ка­къв тип кожа е вашата, за да използвате подходяща козметика.

Мазната кожа е много чувствителна и се отличава със силен блясък. Нормалната бър­зо се обезводнява, а сухата трябва постоян­но да се подхранва. Ако например на­шата кожа е мазна, а вие използвате крем за суха, лицето ви ще се покрие с мазни слоеве. Ако кожата ви е комбинирана, овлажняващият крем трябва да се постави само на бузите, а не на носа и брадичката, където е мазна. И така:

На мазна кожа слагайте серум с матиращ ефект. В противен случай дори да използвате средства, подходящи за вашата кожа, на лицето ви ще се появява досадният блясък. Доб­ре е винаги в чантичката си да носите матиращи салфетки - обтривайте проблемните зони и блясъкът тутакси ще изчезне.

За суха и чувствителна кожа е подходящ нощен крем, съдържащ растителни керамиди и витамин А, възстановяващи еластичността на су­хата кожа, и антистресов клетъчен комплекс, необходим за чувствител­на кожа. Той се препоръчва при стрес и отрицателни емоции.

Най-важни за нормалната ко­жа са овлажняващите средства.

И запомнете: дори да използвате подходящи козметични продукти, ли­цето ви може да не е идеално. За­щото върху кожата влияят много фактори - лекарствата, които взема­те, промяната на времето и околна­та среда. Затова е нужно не толкова да я подхранвате, а да я защитавате: лятото - от слънцето, есента - от вятъра, зимата - от сухия студ, про­летта - от авитаминозата. Освен обичайните козметични продукти, подходящи за кожата ви, използвай­те и съответния комплекс от сред­ства, които ще я предпазят от вред­ностите.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст