Начална страница | Красота | КОЗМЕТИКАТА С ВОДОРАСЛИ ЗАПАЗВА МЛАДОСТТА

КОЗМЕТИКАТА С ВОДОРАСЛИ ЗАПАЗВА МЛАДОСТТА

image

Кремове и маски заздравяват ноктите и косата и придават блясък на кожата…

Пудрата с минерали съхранява влагата.

Дойде ли лятото, мислите ни поли­тат към морето. Не само ще се попечем на плажа и ще придобием тен, а ще се заредим с енергия и ще се разхубавим. Това се дължи на лечебната сила на водораслите, солите и минерали­те, които се съдържат в морската вода. Те са необходими за здравето на косата, ко­жата и ноктите и много фирми ги включ­ват в козметични серии.

Защо водораслите са полезни? Те съ­държат безценни микроелементи - калий (действа заздравяващо на косата), манган (снема стреса), йод (полезен за ноктите). Спираловидните (сини)водорасли са бо­гати на бета-каротин, който заздравява луковицата на косъма. Червените водо­расли съдържат витамините С и В2 и имат регенериращо действие вър­ху кожата. Това ги прави мно­го ценни и се използват в коз­метиката. Екстрактите от во­дорасли активират кръвоо­бращението, помагат в борба­та срещу целулита, заглаждат "портокаловата" кожа, пред­отвратяват появата на бръч­ки и измитат токсините. Това се дължи до голяма степен на фитохормоните, които неу­трализират свободните радикали.

Морските соли съдържат уникален комплекс от калий, манган, йод, сяра, бром..., кои­то влияят чудодейно на ноктите, ко­жата и коса­та. Ваната с морска сол тонизира ор­ганизма и по­вишава само­чувствието ни. Продукти с морски соли се използват при лечението и на целулита. Полезните микроелементи измитат токсините.

Морската кал влиза в състава на пилинг маски за лице и на антистрес продукти. Безценен е кремът, който се нанася на шията и на гърба преди масаж. Той акти­вира кръвообращението и регулира дей­ствието на мастните жлези.

Козметичните средства за лице, в чиито състав влизат соли и минерали имат тони­зиращ и подмладяващ ефект. Те активи­рат обновяването на клетките и увелича­ват микроциркулацията.

Козметичните марки предлагат пълен спектър грижа за кожата на лицето и тялото в домашни условия. Шампоани с водорасли и минерали укрепват тънките и слаби коси и им придават обем. Ако сте с мазна коса, направете си следната маска: залейте 100 г водорасли със 100 мл водка. Захлупете съда и го оставете да престои на тъмно една седмица. Прецедете и раз­редете течността с 200 мл вода. Изплак­вайте косата така: 2 с.л. от настойката разредете в 3 л вода. Ако сте със суха коса: залейте 20 г елови иглички с 2 водни чаши хладка вода. Поставете на огъня и когато кипне течността, добавете 2 с.л. екстракт от морски водорасли. Прецедете и нама­жете косата с течността. След 15 минути измийте с шампоан и балсам на морска основа. След употреба съхранявайте ло­сиона в хладилник.

Пяна за вана с морски минерали и водо­расли повишава клетъчната активност и защитава лицето от външните условия. Ако кожата ви е чувствителна, изберете крем с фитопланктон. Той има антибактериално действие, а някои минерали въз­действат и на проблемната кожа.

За укрепване на ноктите използвайте лак с морски съставки. Не е за пренебрег­ване и декоративната козметика с мине­рали. Тя не изсушава кожата, съхранява влагата дълго време. А това е необходимо в горещите дни.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст