Начална страница | Красота | ПРОБЛЕМИ С МАЗНАТА КОЖА?

ПРОБЛЕМИ С МАЗНАТА КОЖА?

image

Мазната кожа е голям проблем за много жени…

Предразполо­жена към различни възпаления, включително към акне, тя се нуждае от редица по-специални грижи. Ан­гажирани с изследвания, които да открият продукти за ефикасна борба с този козметичен проблем, са и големите козметични ком­пании. Те непрекъснато издирват нови съставки, които да внедрят в нови козметични средства, под­държащи кожата здрава, краси­ва и с добър тонус. Особено важ­на е правилната комбинация на различните съставки в продукти­те за лице, защото имат за цел не само да се грижат за нежната му кожа, но и да го предпазват от сериозни дерматологични за­болявания като акнето.

В следващите редове ще ви за­познаем с едни от най-ценните съставки, които доказано дейс­тват добре на мазната кожа и проблемите с нея. Оглеждайте се за тях, когато избирате козме­тика за мазна кожа.

ТЕРМАЛНИ ВОДИ

Много извори са източник на води с доказани лечебни свойства. Някои от тях хидратират в дълбочина, други подхранват, трети успокояват кожата и дори унищожават бактериите, които я

МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО

Действа избирателно, като лик­видира болестотворните микроор­ганизми, но без да вреди на благоп­риятните за кожата бактерии. Ос­вен това нормализира работата на мастните жлези, овлажнява и дезинфекцира.

МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ

Има силен хидратиращ ефект и придава еластичност на кожата.

Подхранва я чрез комплекс от рас­тителни съставки, които са и антиок-сиданти в същото време.

ЕКСТРАКТ ОТ АЛОЕ

Успокояващият му ефект е от­давна известен и широко използ­ван във всякакви случаи. Освен това има свойството да хидратира и съ­щевременно да запазва влажността на кожата.

ХИДРОКСИКИСЕЛИНИ

Те са групирани ка­то алфа- (плодови) и бета-хидроксикиселини, които подпомагат естественото ексфо-лиране на кожата -премахват мъртвия епидермис, затварящ отворите на мастните жлези.

САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА

Извлича се от кората на върбата. Регулира клетъчната регенерация и има антивъзпалително действие.

АЛАНТОИН

Съдържа се в соеви­те семена и в корените на зарасличето (черен оман). Има овлажня­ващ, успокояващ и омекотяващ

ПАНТЕНОЛ

Силен омекотител, който проник­ва в дълбоките слоеве на кожата.

ЦИНК

Той редуцира отделянето на кож­на мас и действа антибактериално.

Възвръща естествената енергия на кожата.

ТРИКЛОЗАН

Това е химическо съединение, ко­ето омекотява кожата и я успокоя­ва. Освен това ограничава образу­ването на свободни радикали, за които се смята, че са основна при­чина за преждевременното обра­зуване на бръчки и остаряването.

Домашни маски за мазна кожа

МАСКА С БЕЛТЪК

Стяга порите на кожата, разг­лежда бръчките, избелва кожа­та.

Един белтък разбивате на сняг и като продължавате разбиване­то, добавяте 1 чаена лъжич­ка лимонов сок. Получе­ната смес на­насяте върху лицето и щом започне да се стяга, полага те втори слой. След 10-15 минути измивате ли­цето първо с топла, след това със студена вода.

МАСКА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И МАГДАНОЗ

Смесете нарязана на ситно 1/2 китка магданоз със 100 г отцеде-но кисело мляко. Добавете царе­вично нишесте, за да се получи кашица. Внимателно нанесете върху лицето. Отмийте след 15 минути.

ЛОСИОН ОТ ЛАИКА И НЕВЕН

1 супена лъжица лайка и 1 су­пена лъжица невен се заливат с 1 чаена чаша вряла вода. Изчак­ва се 30 минути и запарката се прецежда. Изстудява се и се до­бавя 1 супена лъжица камфоров спирт. Лицето се почиства сутрин и вечер с помощта на памук, на­киснат в отварата. Лосионът мо­же да се съхранява в хладилник 2-3 дена.

ЛИМОНОВА МАСКА

Продукти: 1 чаена лъжичка ли­монов сок, 1 чаена лъжичка мед, 1 супена лъжица хума.

Приготвяне: Смесете съставки­те, докато получите гъста каша. Нанесете на лицето и измийте след 20 минути с хладка вода.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст