Начална страница | Красота | ОТНОВО НА КАНТАРА

ОТНОВО НА КАНТАРА

image

Твърде често те занимаваме с вярно-невярно,…

истини-лъжи по въпроса с хапването. Ето още някои твърдения, които повечето хора смятат за „абсо­лютно правилни". Дали са такива?

Можеш да ядеш всичко и да не пълнееш

Истина Дори спагети и хляб. Важен е броят на калориите, които поемаме, без значение от какви храни.

Броят на храненията влияе върху отслабването

Полуистина Неотдавна френско изследване потвърди, че нито броят на храненията, нито часовете, в които се извършват, влияят върху теглото. Друг е въпросът, че организмът оби­ча режим и „анархията" често го разстройва, което може да доведе до проблеми с метабо­лизма и респективно - с теглото.

Когато консумираме диетични храни „залъгваме" мозъка

Неистина Засищането (разбирай сигналите към мозъка) е съотношение количество -вкус: ако се опитваме да успокоим глада, ка­то ядем обезмаслено кисело мляко, което не ни е приятно, ще ни трябват не една, а поне 2 -3 кофички. По-добре забрави чувството за вина и се наслаждавай на вкуса на торта от време на време.

Здравият разум помага да се отслабва

Категорично вярно За да имаме оптимално тегло, трябва да се приемаме физически и психически, да си изграждаме здравословни на­вици, да си поставяме реални цели - извън естетичните модни идеали.

Най-голямата грешка е да се гладува -накрая човек започва да яде по всяко време. Тайната е в това да откриеш собствения си баланс между глада и си­тостта.

Кремовете не отстраняват излишните сантиметри

И вярно, и невярно Зависи от крема. Ако е по-евтин - не очаквай подобен ефект. Но тези кремове при всички случаи подобряват каче­ството на кожата и доставят удоволствие. Да глезиш тялото си - било то с козметични про­дукти или с дрехи, е най-правилният път да се сдобриш със себе си. А това вече е предпос­тавка да си поставиш каквито си пожелаеш цели.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст