Начална страница | Красота | НЕ ДОПУСКАЙТЕ КОЖАТА ВИ ДА ОЖАДНЯВА

НЕ ДОПУСКАЙТЕ КОЖАТА ВИ ДА ОЖАДНЯВА

image

За да бъде лицето ви меко и нежно, е необходимо редовно да се „полива”…

Сега, когато кожата ни е атакувана от. слънцето, трябва да знаете, че ако тя е с нормална влажност, ще бъде по-добре защитена от вредните лъчи и ще полу­чи по-красив и равен загар. Но ако е суха, са необходи­ми много грижи.

През лятото, следствие на потенето, организмът ни загубва вода, която следва да бъде отново набавена. Външните слоеве на кожа­та добиват необходимата си влага с редовното на­насяне на хидратантен крем. За да се поддържа елас­тичността на вътрешните слоеве обаче, е необходи­мо вътрешното приемане на вода и течности. За то­ва много е важно всекид­невно да се изпиват по 2 л вода. Козметолозите съ­ветват: Не чакайте да ожаднеете, за да се налее­те с чаша сок или вода. За­помнете, че течността ви е необходима. Най-добрият начин е да се пие често и по малко. Приемането на поне 2 л вода на ден, спо­мага и за намаляване на теглото. А изпита на глад­но, бързо се отделя и оси­гурява добро функциони­ране на бъбреците. Чаша гореща отвара преди яде­не пречиства кръвта и уни­щожаването токсините в организма. Водата е най-доброто диуретично средс­тво.

Препоръчителна е и кон­сумацията на билкови от­вари. Те са богати на вита­мини и минерални соли, подсилващи функциите на клетките.

Лайката, джодженът и анасонът помагат на хра­носмилането, а мащерката и ментата имат дезинфектиращо действие. Чаят от целина или магданоз, ще достави на кожата необхо­димата й влага.

Ако лицето ви е сивкаво, а кожата - без блясък и нееластична, с малки вер­тикални бръчици, неравна при допир, това означава, че не е достатъчно влажна.

Мазната кожа също мо­же да е лишена от влага и да се нуждае от крем, но без мастни компо­ненти. Ако е нормална или смесена, из­ползвайте лек хидратантен крем. Той ще й осигури задър­жането на вла­га и ще я нап­рави гладка и еластична. Почиствайте сутрин и вечер лицето си с тоалетно мляко и из­плаквайте със студена вода, защото топла­та изсушава. И едва след това нанесете крем на подсушена­та фасада.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст