Начална страница | Красота | ЗЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВА КОЖА

ЗЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВА КОЖА

image

Тайната е в здравословното хранене, водата, движението, кремовете и разкрасяващия сън...

Кожата е първата преграда на организма срещу инфекции, вредни лъчения, екстремни температури, химични и механични увреждания.

На състоянието й влияят вътрешни причи­ни и външни фактори.

Най-разпростране­ните проблеми при въз­растните хора са мазна или суха кожа, акне, псориазис, екзема и различ­ни видове дерматити. За да бъде кожата здра­ва, гладка и еластична, тя се нуждае от: Урегулирано образуване на себум (вещество, секрети­рано от мастните жлези, чиито отвори са в космените фоликули);

* добро овлажняване, нор­мално циркулиране на кръвта и лимфата;

* достатъчно хранителни вещества;

* хормонален баланс;

* възможност за възстано­вяване и обновяване;

* липса на дразнители, ка­то почистващи препара­ти, ултравиолетови лъчи и други потенциално опасни фактори.

Стимулирайте обра­зуването на себум, като избягвате стреса, хра­ните се здравословно, поддържате оптимално телесно тегло и се па­зите от резки температури и използването на съмнителни сапуни и почистващи препара­ти. Нанасяйте всекид­невно овлажняващ крем и изпивайте поне 6 чаши вода. Подобрете кръвообращението в организма си и предот­вратете задържането на течности чрез ре­довни физически упраж­нения и рационално хра­нене. Не излагайте ко­жата на вятър и слън­це (използвайте слънцезащитен крем със SPF фактор над 15). Изми­вайте се с мек сапун, съ­държащ растителни екстракти (палмово или кокосово масло), или използвай­те продукти без сапун със синтетични компоненти, които пома­гат за под­държане на естествената киселинност на кожата. Стимулирай­те възстановяването и обновяването на кожни­те клетки чрез доста­тъчно сън и отказване от цигарите.

Грижете се внима­телно за кожата си и при нужда използвайте природни методи на ле­чение. Но преди това побързайте да се посъ­ветвате с дерматолог, който да изясни диаг­нозата ви и причината за това ваше състояние.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст