Начална страница | Красота | РАЗЛИЧНИ ТИПОВЕ КОЖА - РАЗЛИЧНИ ГРИЖИ

РАЗЛИЧНИ ТИПОВЕ КОЖА - РАЗЛИЧНИ ГРИЖИ

image

Добре е да знаете, че за всеки тип кожа са нужни точно определени козметични процедури и продукти…

Не ползвайте крема на приятелката, нито се подвеждайте по рекламните обещания, а разберете точно от какво се нуждае вашето лице, за да имате свеж тен.

Акне- Склонните към пъпки имат дебела кожа с лъскавина по нея. Трябва всеки ден да правите пилингс щадящи маски, но и да се консултирате с козметик за съвременни процедури, например билков или перлен пилинг. Продуктите, които ползвате, е добре да съдържат салицилови киселини, масло от чайно дърво и антибактериални съставки. При макиажа не използвайте плътен слой фон дьо тен и пудра.

Разширени пори- Такива хора имат мазна и бледа кожа, която лесно се замърсява. Никога сами не изстисквайте черните точки, а два пъти на ден ги почиствайте с антибактериална пяна, която регулира съдържанието на мазнини. Нанасяйтеспециален гел крем с активни вещества - манган и полифруктол, за равномерен тен. Всяка седмица правете парни бани, които избистрят лицето. Ползвайте почистващи кърпички с антибактериална вода.

Суха кожа– Понея има грапави места, бръчици, лющи се и създава чувство за опъване. Винаги използвайте кремове с UV защита, а в студено време слоят трябва да е по-плътен. Подходящи са и хидратантните мазила. Мийте я с нежен гел или пяна и почиствайте с меки лосиони.

Чувствителна- Тя е опъната, възпалена, със зачервени петна, често суха и с бръчици. Забравете за почистващи продукти с парфюми, консерванти и обогатени с прекалено много вещества. Не се препоръчва и пилинг. Новите мазила най-напред тествайте на врата. Подходящи са помади с минерална вода и успокояващи съставки.

Смесена- Тя лъщи в Т-зоната - челото, носа и брадата. Склонна е да образува пъпчици. На бузите е нормална или суха. Пилингъттрябвадаеедин път седмично. Сутрин и вечер се почиства с кърпички. За мазните части те са с антибактериална вода, а за сухите - с воден разтвор на алуминиев ацетат. За тях са и хидратантните кремове, а пилингът - само на челото, носа и брадата.

Зряла- В по-напредна-ла възраст кожата става по-тънка, появяват се червени капиляри, бръчки, пигментни петна, губи се еластичността. Използвайте обогатени с витамини и плодови киселини кремове, избягвайте слънцето. Почистването трябва да е нежно с щадящи продукти. Дневните кремове са с богато съдържание и UV защита, а нощните са регенериращи с витамини А, С и Е, Q 10, мед, фитохормони.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст