Начална страница | Красота | ПОГЛЕДНЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ!

ПОГЛЕДНЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ!

image

При всяка домакинска работа слагайте ръкавици!...

Ако не можете да свикнете с ръкавици, предпазете ръцете с пласт от мазен крем.

Ако кожата на ръцете ви е набъбнала след продължителна работа с топла вода без ръкавици, дръжте ръцете си под течаща студена вода. Така се затварят порите.

След всяко пране натривайте ръцете с крем, като правите лек масаж: размазвате крема от върха на пръстите към китката. Всеки отделен пръст трябва да бъде отделно обработен. Масажът с четка под течаща вода също стимулира оросяването и прави кожата мека и еластична.

Търкайте с четката за нокти от върха на пръстите към китката. Четкайте и дланите.

За да не се напуква и загрубява кожата, изсушавайте мокрите си ръце винаги много добре и не употребявайте влажни кърпи.

Студът прави ръцете червени и груби. Носете ръкавици при студено време.

Силното слънце също състарява ръцете. При слънчеви бани употребявайте и за ръцете крем със светлиннозащитен фактор, който действа добре на кожата и я прави по-еластична.

При много захабени ръце се налага намазване с дебел слой крем за ръце и поставяне на леки платнени ръкавици, за да може кремът да действа и през нощта.

Нокти, които се чупят и цепят често, говорят за нарушение на здравословното състояние. Посъветвайте се с лекар.

Погрижете се за достатъчно поемане на витамини. Важни за растежа на ноктите са витамините А (в морковите, доматите, салатата, портокалите, млечните продукти) и витамин D (в маята, маслото, млякото, яйчения жълтък).

Напречни бразди (гънки) на ноктите могат да се появят, когато кожичките са били премахвани грубо и неправилно. Надлъжните могат да се предават по наследство и с възрастта се засилват. Белите петна са безвредни: влязъл евъздух под нокътя, докато е пораствал.

Пазете ноктите. Не ги използвайте като инструмент. Твърде силното слънце, големият студ, хлорната и солената вода ги нравят сухи и чупливи.

Ноктите се пилят в овал-на форма с пила за нокти. Твърде остро оформените нокти се чупят лесно. И така пилете предпазливо: не просто как да е, в различни посоки, а винаги в едно направление от страните към средата, за да не се чупят и разцепват отделните пластове на нокътя. Отстрани да не се пили много дълбоко - ъгълчетата на ноктите биха могли да израснат навътре, което е болезнено.

При големи, широки ръце ноктите се изпилват само леко заоблени. Ноктите на нежни, тесни ръце са къси и се изпилват леко заоблени, не в овална форма, тъй като тя прави малките нокти още по-малки. При къси, широки ръце ноктите се пилят овални и не се оставят много дълги.

Лакът за нокти се нанася с четка върху напълно изсушени нокти, изчистени от мазнина. В противен случай лакът не се задържа. Първият пласт на лака трябва да бъде съвсем тънък, после следва вторият, а при пастелните тонове - и трети пласт.

При лакирането се въоръжете с търпение:всеки пласт на лака трябва да съхне минимум пет минути преди да се нанесе следващият пласт. В противен случай се получават мехурчета. Ноктите да не се духат за по-бързо съхнене, тъй като лакът става неустойчив. Времето на изсъхването може да се спести, ако поставите пръстите под течаща леденостудена вода и след това ги размахвате.

Нелакираните нокти могат също да изглеждат добре -излъсквате ги и от вътрешната страна на върха на нокътя прекарвате бял молив за нокти, предварително навлажнен.

Упражнения за подвижни ръце и сръчни пръсти

1. C много бързо движение ръцете се свиват в юмрук и се разтварят с широко разперени пръсти. Повтаря се 15 пъти.

2. Двете ръце са напред. Най-напред се разперва малкият пръст, след това последователно останалите пръсти и най-накрая - палецът. При това упражнение бройте съвсем бавно най-малко до тридесет.

3. Опрете двете ръце на лактите и описвайте кръгове с ръцете от китките, 15 пъти навътре и 15 пъти на другата страна.

4. Опирате се на лактите и започвате да люлеете ръцете от китките, докато ги чувствате от пръстите до китките съвсем освободени и хлабави.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст