Начална страница | Красота | 6 ХИТРИНКИ ДА НАМАЛИМ КОРЕМЧЕТО

6 ХИТРИНКИ ДА НАМАЛИМ КОРЕМЧЕТО

image

Обявете война не тлъстинките…

За да стимулирате метаболизма на вашия организъм, е подходящо да се използват натурални продукти, съдържащи йод. Този елемент е особено подходящ, за да се стимулира производството на тироидни хормони, които ускоряват базовия метаболизъм. По този начин се оказва силно въздействие срещу натрупването на мазнини в тялото.Такива продукти обаче не трябва да се използват в случай на хипертироидизъм (в този случай трябва да се следва лекарският съвет).

За да се повиши разходът на енергия и така да се помогне на организма да изгаря повече мазнини, е добре да се съчетава използването на лимони, гуарана, зелен чай, мате и кафе. Трябва обаче да внимавате с използването на кафето и да избягвате прекалената му консумация, тъй като съставките, подобни на кофеина, имат възбуждащо действие върху централната нервна система.

За пречистване и дезинтоксикация на организма чрез засилване на диурезата по физиологичен път трябва да приемате по-голямо количество течности и растителни добавки. Тези добавки трябва да не позволяват загубата на минерални соли, но в същото време да не създават проблеми с налягането.

За да притъпите глада, е добре да приемате продукти, богати на разтворими нишки. Тези съставки, след като попаднат в стомашната кухина и се смесят с храната, увеличават вискозитета и обема й, като така намаляват чувството за глад (агарагар например).

За да промените метаболизма си, като намалите превръщането на храни в резервен енергиен материал (мастни захари), е добре да използвате продукти, които съдържат хидроцитрати, като така намалите течностите. Освен това можете да използвате продукти, които действат на въглехидратите, съдържащи се във всички тестени изделия и хляба.

За да контролирате нивата на холестерола, е добре да поддържате и малко физическа активност, поне два пъти седмично. Тук някои специалисти препоръчват и използването на фенол, за който твърдят, че е истинската тайна на средиземноморската диета.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст