Начална страница | Красота | ДА ПРЕБОРИМ СТРИИТЕ!

ДА ПРЕБОРИМ СТРИИТЕ!

image

Някои смятат, че борбата със стриите е предварително изгубена...

Не помагат нито диетите, нито спортът, нито кремовете или козметичните процедури. Наистина ли е толкова безнадеждно?

Проблемът със стриите вълнува много жени. Онези, чиито бедра, корем или гърди са покрити с тях, обикновено се срамуват от тялото си.

Избавянето от тях докрай едва ли е възможно, макар че има начини да бъдат направени почти незабележими. Затова пък е далеч по-постижимо да не ги допускаме.

Откъде се вземат?

Стриите са вътрешни разкъсвания на кожата, то впоследствие се запълват със съединителна тъкан. Те се появяват най-често по три причини:

- първа бременност на възраст 18-20 г.

- резки промени на теглото - ту отслабване, напълняване

- някои хормонални нарушения.

В началото стриите имат виолетово-червеникав цвят, но впоследствие стават светлорозови или съвсем безцветни. Като всички белези, те не се поддават на слънчев загар.

Ако стриите току-що са се появили

Не бива да им се дава да прогресират с помощта на специални кремове, в чийто състав има колаген, еластин, различни ефирни масла, предназначени да заздравяват кожата. Може да се премине и през курс с водораслови разтривки със спирулина, която е отлично тонизиращо средство. Полезно е в поразените зони да се втрива зехтин.

Ако стриите са от години

Тогава се налага да се прибегне до специалист. Обикновено се препоръчва микродермабразия (специално шлифоване на кожата) или лазерна терапия, която обаче е значително по-скъпа. При нея кожата трябва предварително да се подготви в продължение на 1-2 месеца, през които върху кожата се нанасят специални кремове с витамин С.

Вероятността от появата им намалява значително, ако следите какво ядете и не допускате резки промени в теглото. Поемайте повече богата на минерални вещества и витамини храна, млечни продукти, риба, месо, домати, банани, зехтин. Освен това използватекремове с витамин С, А и Е.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст