Начална страница | Красота | КРАСИВИ И КОГАТО ПАДНЕ СНЯГ

КРАСИВИ И КОГАТО ПАДНЕ СНЯГ

image

Кремове с екстракти от алое, невен и жожоба…

Поддържат виталността в кожата през зимата

Разходките на чист въздух през зимата се отразяват прекрасно на здравето, духа и тонуса ни. Но те крият известни рискове за нашата кожа. Колкото са по-ниски температурите, толкова повече страда тя, също.и от силния вятър, от рязката смяна на температурата, когато влезем в топло помещение. Кожата ни става напукана, губи свежестта си. При студено време кръвоносните съдове се свиват, за да запазят топлината във вътрешността на тялото. Така кръвоснабдяването на кожата се нарушава. До нея не стига достатъчно кислород и хранителнивещества, намаляват до минимум жизнените й функции. Нарушена е естествената й мастна защита, мастните жлези преустановяват дейността си още при плюс 8 градуса. Въздухът през зимата е много сух и отнема от влажността й. Заради всички тези причини е наложително да полагаме грижи за кожата си. Или през зимата се натрупват всички онези фактори, които предизвикват тревога за най-големия орган на нашето тяло - кожата.

Но зимата е един прекрасен сезон и не бива да се лишаваме от красотата на природата по това време. Само трябва да знаем как да предпазим кожата си и да не допускаме тя да завехне,-да стане груба или напукана. Козметичната гама е много широка, тя осигурява достатъчно надежден предпазен щит около кожата на лицето.

Хидратантните кремове могат да компенсират недостига на вода в клетките.Те са обогатени с витамин Е и серамиди. Ревитализиращите кремове възобновяват значителна част от жизненоважните за кожата запаси, изразходвани бързо през зимата. Те предпазват от изсушаване, възвръщат еластичността й. Богатото съдържание на витамини в тях предпазват активно от свободните радикали. Особено важни за баланса на кожата през зимата са нощните кремове, осигуряващи на многократно подлаганата на стрес през деня кожа активен покой и комфорт. Освен това те видимо тушират признаците на стареене. Подхранващите кремове са перфектна защита срещу студа. Биологично активните елементи в тях, съвместно с витамините А и Е, ензима Q, действат катализиращо на жизненоважните й функции, поддържат тонуса й. В мразовитите мъгливи сезони се погрижете за лицето си с овлажняващи и подхранващи маски.

Ароматерапията също има изключително полезен ефект върху кожата през зимата. Естествените екстракти от етерични масла, извлечени от натурални източници - билки, плодове и растения, обогатяват кожата, снабдяват я с всичко необходимо през мразовититедни. Те й доставят най-необходимото от природата, за да преодолее стреса. Препоръчват се и балсамите, предназначени за нощното възстановяване на тургора на кожата.

Кожата на тялото, въпреки че е опаковано от топли дрехи, също се нуждае от специална грижа, защото също така страда през зимата. Подбирайте внимателно душ-гела. Той не трябва да е агресивен, за да не нарушава естествената влажност на кожата и мастния й слой, останал и без това твърде тънък, когато е студено. Предпазвайте ръцете си с кремове, съдържащи глицерин и екстракти от лековити растения - невен, алое, жожоба.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст