Начална страница | Красота | ДА ПОДГОТВИМ ЧУДОТО НА КРАСОТАТА

ДА ПОДГОТВИМ ЧУДОТО НА КРАСОТАТА

image

1. Всекидневно почистване на кожата…

Дори и късно вечер, дори и да си изморена. Доброто почистване е необходимо условие, ако желаеш да имаш красива и сияйна кожа. Само така нощните кремове ще бъдат ефикасни. Съвременната козметика ти предлага разнородни текстури, за да избереш продукта, който най-пълноценно и приятно ще се включи в благородното дело, наречено грижа за красотата.

Лосион-крем - за най-класическите вкусове или за суха и чувствителна кожа.

Гел - за феновете на почистването на лицето с вода или за тези с по-мазна кожа.

Мус - с пенообразна текстура.

Почистващи тоалетни кърпички - за бързо почистване или при пътуване.

2. Дневен крем с противослънчева защита

Учените и дерматолозите д неуморно ни напомнят: слънцето, което най-много ни вреди и състарява, не е онова, което ни пече на плажа в кратката годишна отпуска и за което се подготвяме (или би трябвало) с подходящи SPF продукти, а това, на което се излагаме всекидневно, без да си даваме сметка - в града, когато отиваме на работа или просто се движим по улицата. Затова е препоръчително дневният крем да включва слънчев филтър, за да защитим кожата максимално възможно и така да избегнем появата на петна и постоянни бръчки.

3. Грижи за околоочния контур

Тази зона се нуждае от специално внимание, защото кожата около очите е тънка и чувствителна, лишена от мастни жлези, склонна към по-бързо остаряване, подложена на непрекъснато движение (окото мига 10 000 пъти на ден) и със специфични проблеми като торбички и сенки. Не се задоволявайте само с нанасяне на крема за лице. След 30-те е наложително да включите във всекидневните грижи и крем за околоочния контур. Формулата на тези продукти е по-подходяща - те са по-леки, с висока концентрация на активни вещества против застой на течности и за възстановяване на кожата, без алергени. Нанасят се сутрин и вечер, след крема за лице, с леки потупвания, отвътре навън.

4. Защита на ръцете

Ръцете ни са подложени на непрекъснати агресии - вода, сапун, студ и всяка работа, която извършваме с тях.

Добре е да привикнем да употребяваме щадящи сапуни (дерматологични или с екстракт от овес), вълнени или гумени ръкавици (според момента) и крем за ръце, за да хидратираме кожата им в продължение на часове

5. Хидратирайте кожата на тялото

През хладния сезон тялото е А скрито под дрехите и в желанието ни да се стоплим, бързайки, забравяме за Хидратантните продукти. Но неговата кожа също лесно се изсушава и определено се нуждае от овлажняване, за да възвърне еластичността, здравето и красотата си. За да я поддържаме винаги копринена, е необходимо: да не прекаляваме с миенето й (намалява количеството кожни липиди), да използваме неагресивни гелове и да ексфолираме кожата веднъж седмично, за да отстраним мъртвите клетки, които засилват пресушаването и пречат на крема да прониква в дълбочина.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст