Начална страница | Красота | ГРИЖИ ЗА ЖЕНСКАТА ГРЪД

ГРИЖИ ЗА ЖЕНСКАТА ГРЪД

image

Трудно ще се намери жена, която да е напълно доволна от формата и размера на гърдите си...

Още по-трудно е пък да се намери жена, която публично би си го признала. Реалността обаче е такава: "Красив е този бюст, който е поддържан".

От Всичките претенции, които жените предявяват към външността си, 85% са адресирани към бюста. Причината за това се крие в стереотипите, в чиято власт живеем.

Силният пол много би се учудил, ако разбере, че му се приписва любов само към пищните бюстове и че при това мъжете се ръководят от псевдонаучната теория за това, че размерът на гърдите ужким говорел за "плодовитостта" на жената, а мъжът винаги избира партньорка, изхождайки отнейната репродуктивна стойност.

В действителност тези първобитни истини са изчезнали още преди сто години като атавизъм. Понастоящем в обществото действат други правила: мъжът, който си избира спътница в живота, обръща внимание на социално утвърдилите се жени, грижещи се за себе си - стройни, пропорционално сложени, с обикновен размер на гърдите.

И така, за да завършим с понятието "красива гръд", може без преувеличение да установим: красива гръд има всяка жена на възраст от 21 до 27 години, нестрадаща от вродена аплазия и не кърмила бебе. За да съхраним такъв бюста си колкото се може по-дълго време, достатъчно е да превърнем няколко обикновени правила в навик:

Всеки ден да обливаме бюста си със студена вода.

Два пъти дневно след взимането на душ да мажем кожата с хидратиращ крем.

Да не се печем на слънце по монокини.

Да не взимаме прекалено гореща вана.

Веднъж месечно да си правим самодиагностика на гърдите и Веднъж на половин година да посещаваме гинеколог или личния си лекар.

Да не носим тесни неудобни, от синтетични материи сутиени.

Редовно да правим упражнения за укрепване на гръдните мускули.

Да контролираме физическото състояние и теглото си.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст