Начална страница | Красота | СЛЕД ГОЛЯМОТО ШЕТАНЕ РЪЦЕТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ГРИЖИ

СЛЕД ГОЛЯМОТО ШЕТАНЕ РЪЦЕТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ГРИЖИ

image

Домакинската работа е сериозно изпитание за ръцете...

Перилните препарати, прахът, водата, както и недоброто изсушаване малтретират кожата. В резултат на това ръцете загрубяват и се напукват. Средствата за предпазване са много, а и грижите за ръцете не отнемат много време. Важно е да се поставят каучукови ръкавици винаги когато се извършва домакинска работа. При избирането на ръкавиците внимавайте те да не са много тесни, за да не пречат на кръвообращението. Няколко стари техники могат да ви помогнат срещу малките кожички и постоянното желание да ги изрязвате - дръжте винаги на умивалника половин лимон и поставяйте в него пръстите си, преди да ги изплакнете. Друг метод е при изтриване на ръцете с края на кърпата да притискате кожичките назад.

За омекотяване на сухи ръце вечер правете с масажен крем масаж на върха на пръстите и поставяйте тънки памучни ръкавици, предида си легнете. Желателно е един път седмично да потапяте ръцете си за четвърт час в зехтин, затоплен толкова, колкото да се омекотят кожичките.

За да излекувате почервенели и подути ръце, е необходимо да из-бягбате студената вода. Добре се отразява пасивната гимнастика, т.е. последователното потапяне на ръцете в топла и студена вода. фрикциите с камфоров спирт и масажът с глицеринов крем бързо възстановяват кожата.

Срещу кафяви петна и напуквания на ръцете можете да комбинирате капки лимонов сок с глицеринов крем. Ако кожата на ръцете ви е влажна, е добре да поставяте по няколко пъти на

ден кръгчета лимон първо върху горната част, после на дланта. Влажните ръце трябва да се мият по-често, да се изсушават добре, да се талкират, да се правят фрикции с камфоров спирт.

Спазвайте следните съвети, за да запазите ръцете си меки и красиви:

1. За да раздвижите кръвта при подути пръсти, два пъти дневно правете разтривка на ръцете със смес от равни части царевично брашно и дървени стърготини.

2. Ако кожата на ръцете ви е суха и се лющи,намажете ги с мазен крем, а след това ги потопете за 15 минути в литър вода, в която сте разтворили супена лъжица сода за хляб.

3. Отлично средство за лекуване на напукани ръце е маята за хляб, разбъркана на каша с вода. Ръцете се намазват и след 20 минути се измиват с хладка вода.

4. Ако се лакирате често, ноктите ви ще страдат от липсата на кислород, затова оставяйте малка празнина между лака и кожички-те. Добре е поне веднъж седмично да останат без лак. Желателно е да ползвате лакочистител, който съдържа витамини.

За всекидневна употреба ви препоръчвам след всяко миене на ръцете да нанасяте антиоксидантния крем за ръце RL-Ройбос- Лечител, който ще запази кожата ви мека, нежна и красива.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст