Начална страница | Красота | ГЪБИ В БЯЛ СОС

ГЪБИ В БЯЛ СОС

image

Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите на филийки. Задушаваме ги със ситно нарязания лук и кравето масло. Приготвяме...

Продукти: 400 г печурки, 1 глава кромид лук, 20 г краве масло, сол;

за соса: 1/2 чаена чаша пилешки бульон от 1/2 кубче Галина Бланка, 1 чаена лъжица брашно, малко краве масло, 2 супени льжици сметана, сол, млян черен пипер, магданоз за украса, 2 твьрдо сварени яйца

Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите на филийки. Задушаваме ги със ситно нарязания лук и кравето масло. Приготвяме бял сос, като запържваме леко брашното кравето масло, прибавяме бульона и мления черен пипер.

Заливаме с този сос^бите и задушаваме, докато станат напълно готови/ Прибавяме сметаната ц'затопляме, без

да позволим да кипва. Нарязваме яйцата на колелца и ги нареждаме в края на чинията. В средата слагаме гъбите и ги посипваме със ситно нарязания магданоз. Посоляваме яйцата и ги поръсваме с млян черен пипер.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст