Начална страница | Кухня | ВКУСНИ ЯСТИЯ В КОШНИЦАТА ЗА ПИКНИК

ВКУСНИ ЯСТИЯ В КОШНИЦАТА ЗА ПИКНИК

image

РУЛЦА С ПИЛЕШКО…

Продукти (за 16 броя): 4 пилешки филета, 2 с.л. олио, сол, черен пипер, 2 хлебчета чабата (по около 100 г), 2 ч.л. сушени подправки на вкус, 50 г масло, 1 зелена салата, 300 г майонеза, 100 мл прясно мляко, 2 с.л. винен оцет, 8 арабски питки, 100 г настърган пармезан.

Приготвяне: Нарежете месото надлъжно на ивици. Загрейте в тиган олиото и изпържете пилешкото по 3-4 мин. от всяка страна. Подправете със сол и пипер, извадете от тигана и оставете да се охлади. Нарежете хляба на големи кубчета и ги изпечете в тиган без мазнина. Добавете подправките и маслото и продължете готвенето, докато маслото се разтопи. Измийте салатата и я нарежете на широки ленти. Направете сос от майонезата, млякото и оцета, подправете със сол и черен пипер. В сгорещен тиган загрейте всяка от арабските питки по 15-20 секунди. Разпределете част от салатата, сложете по 2 парчета месо, поръсете с пармезан и крутони и накрая добавете сос. Навийте на стегнати рула и опаковайте в хартия. Преди да ги поднесете, ги разрежете напречно наполовина.

САЛАТА С КОЛБАС

Продукти (за 4 порции): 5 кисели краставички, около 250 г луканков салам, по 1 жълта и червена чушка, 2 глави кромид лук, 1 връзка зелен лук, 6 с.л. бял винен оцет, сол, черен пипер, захар, 4 с.л. олио.

Приготвяне: Киселите краставички, колбаса, лука и чушките нарежете на ситни кубчета, а зеления лук - на малки пръстенчета. Направете винегрет, като смесите оцета, солта, олиото, черния пипер и щипка захар. Залейте вече подготвените продукти, разбъркайте и оставете салатата да се овкуси около 30 мин. Подходящо допълнение са селският хляб  и маслото.

ЦАРЕВИЧЕН КЕКС

Продукти (за 16 парчета): 80 г масло или маргарин, 6 стръка магданоз, 1 малка глава кромид лук, 1 консерва царевица (220 мл), 250 г царевично брашно, 50 г пшеничено брашно, 2 с.л. бакпулвер, 1 с.л. захар, 2 ч.л. едро смлян лют червен пипер, черен пипер, 1 ч.л. сол, 350 мл айрян, 3 яйца, 50 г бекон.

Приготвяне: В купа смесете двата вида брашно, бакпулвера, захарта, лютия червен пипер, черния пипер и солта. Добавете айряна, яйцата и разтопеното масло и месете до получаването на гладко тесто. Бекона нарежете на кубчета и леко го запечете в тиган, след което добавете нарязания наситно лук, 4 стръка нарязан наситно магданоз и отцедена-та царевица. Прибавете ги към тестото и го изсипете в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печете в предварително загрята фурна при температура 175 градуса 20-30 минути. С листенцата от останалия магданоз гарнирайте соления кекс.

КРЕМ С ИЗВАРА И ПЛОДОВЕ

Продукти (за 4 порции): 150 гягоди, 50 г касис, 100 г боровинки,125 г малини, 1 с.л. портокалов  ликьор, 1 ч.л. + 50 г захар, 150 г  кисело мляко, 400 г извара, 1 пакетче ванилова захар, 3-4 с.л. портокалов сок. 

Приготвяне: Измийте ягодите,  касиса и боровинките и ги оставете добре да се отцедят. Отделете 2 ягоди, а останалите нарежете на кубчета. Отделете за  украса и няколко малини. Всички  останали плодове смесете с  ликьора и 1 ч.л. захар, като внимателно разбъркате, за да не нараните плодовете. Направете  крема от изварата, 50 г захар, 1 киселото мляко, ваниловата захар и портокаловия сок. Разпределете в чаши, като редувате с  плодовата смес. Украсете с отделените плодове.        

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст