Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ – ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ В БУТЕР ТЕСТО

СПЕЦИАЛИТЕТ – ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ В БУТЕР ТЕСТО

image

Зеленчуково предястие с пълнеж от сирене и наденица…

Продукти: 7 чушки, 200 г сирене, 200 г кашкавал, чесън, черен пипер, червен пипер, 2 яйца, 200 г наденица или колбас по желание, 2-3 с.л. олио, бутертесто

* Количеството на продуктите е ориентировъчно и зависи от големината на чушките.

1. Изпичаме чушките и ги обелваме. Правим надлъжен разрез и внимателно отрязваме само семенника, така че дръжката да остане на чушката (ако тя се разкъса по дължина на повече места, не се притеснявайте).

2. Оставяме ги да се отцедят и ги поръсваме с брашно. Заемаме се с плънката. В тиган леко запържваме наденицата, която е нарязана на ситно.

3.Прибавяме червен и черен пипер. Дръпваме от огъня и добавяме намачканото сирене, разбитото яйце, настъргания кашкавал и чесъна. Хубаво разбъркваме сместа и пълним чушките.

4. Разточваме бутертестото на лист с дебелина 3-5 мм. Нарязваме на ленти с широчина 2 см. Навиваме около напълнените чушки. Намазваме с разбито яйце и печем на умерена температура до готовност.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст