Начална страница | Кухня | НАПРАВИХТЕ ЛИ ВЕЧЕ СЛАДКО ОТ СИНИ СЛИВИ?

НАПРАВИХТЕ ЛИ ВЕЧЕ СЛАДКО ОТ СИНИ СЛИВИ?

image

Ако имате 1 кг захар, изберете 65 - 70 добре узрели, но здрави сливи...

 Измийте ги и ги обелете, след което веднага ги пуснете в съд със студена вода, за да не потъмнеят. Внимателно, за да не нараните плода, извадете костилките (със специален уред или заострена клечка). Сложете сливите във варна вода да престоят 1-1 1/2 часа. През това време сварете сиропа - гъст, почти като на готово сладко и го свалете от огъня. Измийте сливите 3-4 пъти в чиста вода, отцедете ги и ги пуснете в сиропа. Сладкото се вари на силен огън, но щом сиропът почне да се сгъстява - намалете го и прибавете индрише за аромат. Преди да свалите сладкото от огъня, прибавете 1 лъж. винена киселина. Сладкото се насипва в добре изсушени буркани и по желание може да ги стерилизирате, за да не се захароса.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст