Начална страница | Кухня | ИМА И ДЕСЕРТ - ПОСТНИ ЯБЪЛКОВИ РУЛЦА СЪС СУШЕНИ СЛИВИ И ОРЕХИ

ИМА И ДЕСЕРТ - ПОСТНИ ЯБЪЛКОВИ РУЛЦА СЪС СУШЕНИ СЛИВИ И ОРЕХИ

image

ПРОДУКТИ ЗА 8 ПАРЧЕТА: За тестото: 150 г брашно, 1/2 ч. л. сол, 1 с. л. зехтин, 80 мл хладка вода...

За плънката: 2 ябълки, обелени, почистени и нарязани на дребни кубчета, 100 г сушени сини сливи без костилки, нарязани на дребно, 50 мл тъмен ром или коняк, 200 г орехи,     50 г тъмнокафява захар, 50 г мед, 1/2 ч. л. канела, 1 ч.л. ванилова есенция

ПРИГОТВЯНЕ: 1. Брашното и солта се пресяват в купа. Добавят се зехтинът и водата. Замесва се твърдо тесто. Увива се в стреч фолио и се оставя на стайна температура за 30 мин.

2. Сливите се заливат с рома и се оставят за 15-20 мин. Прецеждат се, като течността се запазва.

3. Орехите се смилат фино в кухненски робот. Към тях се добавят захарта, медът, канелата, ванилията и отреценият от сливите ром. Всичко се разбива хубаво в кухненския робот, докато се образува паста.

4. Пастата се прехвърля в купа. Към нея се добавят парченцата ябълки и сливи. Разбъркват се хубаво.

5. Тестото се разделя на 8 еднакви топки. Всяка топка се разточва много тънко на правоъгълник. В единия му край се слагат около 2 с. л. от плънката и се завива на руло. Същото се прави и с останалите топки тесто и плънка.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст