Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ- ФУНИЙКИ ОТ МЕСО, ПЪЛНЕНИ СЪС СМЕТАНА И ХРЯН

СПЕЦИАЛИТЕТ- ФУНИЙКИ ОТ МЕСО, ПЪЛНЕНИ СЪС СМЕТАНА И ХРЯН

image

Продукти: 640 г те­лешко месо, 50 г рас­тително месо, сол…

За сметановия сос: 240 г сметана, 20 г масло, 1 ч. лъж. брашно, 120 г телешки бульон, 95 г корени хрян, оцет, сол, черен пипер на зърна, дафи­нов лист.

Приготвяне. Оформе­ното парче месо се посолява. Поставя се в та­ва, полива се със сгорещеното растително мас­ло и се пече във фурна. По време на печенето месото се обръща, за да се зачерви от всички страни, и от време на време се полива с обра­зувалия се в тавата сос. Ако е необходимо, се добавя гореща вода или горещ бульон. Готовото печено месо се нарязва на филийки. От тях се оформят фунийки, които се напълват със смета­ната и хряна с помощта на шприц. Сметановият сос с хряна се приготвя по следния начин: нас­търганият хрян се затоп­ля в част от маслото, за да се отстрани резливи­ят му вкус. След това се добавя оцет, черен пи­пер, дафинов лист и се вари 3 - 5 минути. При­готвя се светла запръж­ка от останалото краве масло и брашно, раз­режда се с бульон, след което се изсипва в заг­рятата до кипване сме­тана. Сосът се вари 10 -15 минути при непрекъс­нато бъркане с тел и се посолява. Свареният хрян се размесва с готовия сос. Напълнените фунийки отгоре може да се глазират с разтопен на водна баня желатин, разтворен във вода в съ­отношение 1:4. Нареж­дат се в плато или чиния на подложка от стерили­зирани краставички, поставени върху листа от зелена салата.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст