Начална страница | Кухня | КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ ЗА СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ

КУЛИНАРНИ РЕЦЕПТИ ЗА СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ

image

Салата от чушки с орехи…

Продукти: Около кило червени чу­шки, чаша орехи, кисело мляко, няколко скилидки чесън, олио,сол на вкус.

Приготовление: Чушките се изпичат и обелват. Почистват се от семките и се нарязват. Орехите се счукват заед­но със скилидките чесън. Прибавят се киселото мляко и олиото. Сместа се посолява и разбърква и с нея се поливат чушки­те.

Гъбена салата с картофи

Продукти: 10-12 дребни картофа, 300 г гъби, олио, сол, 3 лъжици оцет, черен пи­пер.

Приготовление: Картофите се сваряват. Обелват се и се нарязват на кубчета.

Изчистените гъби се сваряват и нарязват на тънки ивички. Смесват се с картофите. Готовата са­лата се подправя със сол, черен пипер и олио.

Кашкавал на фурна

Продукти: Две чаши и половина прясно мляко, 5-6 яйца, няколко супени лъжици брашно, стар кашкавал, сол, черен пипер, олио.

Приготовление: Млякото, яйцата и брашното се разбиват, за да се получи еднородна смес. Към нея се прибавя настърганият на ренде кашкавал. Посолява се и се поръсва с черен пи­пер. Сместа се изсипва в тава, намазана с олио, и се пече до зачервяване.

Панирано пиле с кашкавал

Продукти: 1 средно голямо пиле, 5 яйца, 250-300 г настърган кашкавал, брашно, че­рен пипер, магданоз,сол.

Приготовление: Измитото и изчистено пиле се сварява и обезкостява. Нарязва се на куб­чета. Яйцата се разби­ват. Към тях се прибавят парчетата месо, настър­ганият кашкавал, браш­ното, черният пипер и солта. Получената смес се пържи в сгорещено олио.

Продължава утре…

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст