Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ- ОРИЗ С РИБЕНИ ХАПКИ

СПЕЦИАЛИТЕТ- ОРИЗ С РИБЕНИ ХАПКИ

image

Продукти за 4 порции: 600 г филе от бяла риба…,

1,5 ч. ч. готов бланширан ориз, 1 к. ч. доматена паста, соев сос, зеленчуков бульон от куб­че, 5-6 стръка магданоз, 1 глава лук, олио за пържене.

1. Залейте ориза с вода и го оставете да престои една нощ. На другия ден го отцедете добре в гевгир. В тиган сгорещете олио и изпържете в него ориза, докато добие златист цвят. Нарежете ри­бата на парченца. Накъл­цайте на ситно обеления лук. В друг тиган сгорещете олио, изпържете лука за 2-3 мин. и добавете филенцата.

2. Към сместа в тигана си­пете доматената паста, раз­бъркайте и добаве­те ориза. (Ако искате да стане пи­кантен, можете да използ­вате чили паста.) Отново разбъркайте.

3. Залейте с горещия зе­ленчуков бульон, като ко­личеството му трябва да е с 2 см над ориза. След като кипне, намалете степента на котлона. Похлупете съда и оставете ястието да се ва­ри, без да го разбърквате, докато оризът стане готов.

4. Наръсете ястието с маг­даноза и леко го разбъркайте. Разпределете го в чинии­те и го полейте със соев сос.

Внима­вайте с количе­ството му, тъй като той е малко соленичък.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст