Начална страница | Кухня | ЛАКОМСТВА В ЧАША

ЛАКОМСТВА В ЧАША

image

Ако искате да впечатлите гостите си не само с вкус, но и с цвят,…

заложете на прозрачността- сервирайте им лакомствата в стъклени чаши

ПРЕДЯСТИЕ С КЪРВАВИЦА И КРУШИ

Продукти за 6 души: 1 кг черна кървавица, 2 круши, 2 портокала. 8 листа желатин, 2 с.л. портокалова Вода.

Приготвяне: Обелете кру­шите, почистете от семенната част и нарежете на кубчета. Сложете в тенджерка заедно с изцедения портокалов сок, парченца портокалова кора и 1/2 ч.ч. вода. Сварете за 15 мин на тих огън. Прибавете портокаловата вода и предварително размекнатия в студе­на вода желатин и разбъркай­те деликатно. Изпържете на­рязаната на парчета кървави­ца - по 3 мин от всяка стра­на. Попийте излишната маз­нина с домакинска хартия. Разпределете кървавицата и крушите в 6 големи чаши, ре­дувайки ги на пластове. Оста­вете за 1 нощ в хладилника.

ТАРТАР СЪС СЬОМГА И КОКОСОВО МЛЯКО

Продукти за 4 души: 600 г прясна сьомга, 4 зелени лимона, 200 мл кокосово мляко, 12 лис­та зелена салата, 4 малки гла­вички лук, 8 доматчета чери, копър, сол, черен пипер.

Приготвяне: Нарежете сьомгата на резени и след то­ва - резените на малки кубче­та. Прехвърлете в купа и по­лейте със сока от зелените ли­мони. Посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте, по­крийте с парче алуминиево фолио и оставете за 2 часа в хладилника. Накъсайте листата зелена салата. Отцедете сьом­гата, полейте с кокосовото мляко, разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер. Сложете пласт от сместа със сьомгата на дъното на 4 чаши, покрийте с пласт зелена сала­та и продължете, редувайки пластове сьомга и салата. За­вършете със салата, гарнирай­те отгоре с по 2 доматчета че­ри и нарязан копър.

ТРИЦВЕТНА САЛАТА

Продукти за 4 души: 2 па­вета риба хек, 2 домата, 2 ро­зови грейпфрута, няколко лис­та зелена салата, 1 кубче зе­ленчуков бульон, 3 с.л. малинов оцет. 4 с.л. зехтин, сол, черен пипер.

Приготвяне: Сварете риба­та за 10 мин в 1 л вряща во­да, в която сте пуснали кубче­то бульон. Отцедете. Пресипе-те 150 мл от бульона в купа, прибавете оцета и сол и че­рен пипер на вкус. Марино­вайте последователно за по 15 мин в тази смес обелените домати - без семки и нарязани на кубчета, нарязаната на кубчета риба и обелените (и бялата ципа под кората) резенчета грейпфрут. Разпреде­лете нарязаните листа салата на дъното на 4 чаши, продължете с пласт домати, пласт риба и пласт грейпфрут, по­лейте с останалата марината и сервирайте.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст