ЛАКОМСТВА В ЧАША

Ако искате да впечатлите гостите си не само с вкус, но и с цвят,…
заложете на прозрачността- сервирайте им лакомствата в стъклени чаши
ПРЕДЯСТИЕ С КЪРВАВИЦА И КРУШИ
Продукти за 6 души: 1 кг черна кървавица, 2 круши, 2 портокала. 8 листа желатин, 2 с.л. портокалова Вода.
Приготвяне: Обелете крушите, почистете от семенната част и нарежете на кубчета. Сложете в тенджерка заедно с изцедения портокалов сок, парченца портокалова кора и 1/2 ч.ч. вода. Сварете за 15 мин на тих огън. Прибавете портокаловата вода и предварително размекнатия в студена вода желатин и разбъркайте деликатно. Изпържете нарязаната на парчета кървавица - по 3 мин от всяка страна. Попийте излишната мазнина с домакинска хартия. Разпределете кървавицата и крушите в 6 големи чаши, редувайки ги на пластове. Оставете за 1 нощ в хладилника.
ТАРТАР СЪС СЬОМГА И КОКОСОВО МЛЯКО
Продукти за 4 души: 600 г прясна сьомга, 4 зелени лимона, 200 мл кокосово мляко, 12 листа зелена салата, 4 малки главички лук, 8 доматчета чери, копър, сол, черен пипер.
Приготвяне: Нарежете сьомгата на резени и след това - резените на малки кубчета. Прехвърлете в купа и полейте със сока от зелените лимони. Посолете, подправете с черен пипер, разбъркайте, покрийте с парче алуминиево фолио и оставете за 2 часа в хладилника. Накъсайте листата зелена салата. Отцедете сьомгата, полейте с кокосовото мляко, разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер. Сложете пласт от сместа със сьомгата на дъното на 4 чаши, покрийте с пласт зелена салата и продължете, редувайки пластове сьомга и салата. Завършете със салата, гарнирайте отгоре с по 2 доматчета чери и нарязан копър.
ТРИЦВЕТНА САЛАТА
Продукти за 4 души: 2 павета риба хек, 2 домата, 2 розови грейпфрута, няколко листа зелена салата, 1 кубче зеленчуков бульон, 3 с.л. малинов оцет. 4 с.л. зехтин, сол, черен пипер.
Приготвяне: Сварете рибата за 10 мин в 1 л вряща вода, в която сте пуснали кубчето бульон. Отцедете. Пресипе-те 150 мл от бульона в купа, прибавете оцета и сол и черен пипер на вкус. Мариновайте последователно за по 15 мин в тази смес обелените домати - без семки и нарязани на кубчета, нарязаната на кубчета риба и обелените (и бялата ципа под кората) резенчета грейпфрут. Разпределете нарязаните листа салата на дъното на 4 чаши, продължете с пласт домати, пласт риба и пласт грейпфрут, полейте с останалата марината и сервирайте.