Начална страница | Кухня | НАБЪРЗО ЗА ОБЯД

НАБЪРЗО ЗА ОБЯД

image

Огретен с тиквички…

Необходими продукти: 500 г тиквички, 5 яйца, 1 ч. чаша кисело мляко, 5 стръка пресен лук, 5 с. л. настърган пармезан, 2 скилидки чесън, 5 с.л. зехтин, сол, черен пипер

Приготвяне: обелете и нарежете тиквичките на тънки кръгчета. Посолете и сложете В гевгир, за да се отцедят за около 30 минути. Измийте ги със студена вода и ги подсушете. Затоплете фурната до 180 градуса. Смесете в купа тиквичките, нарязания лук, накълцания чесън и пармезана, посолете, сложете черен пипер на вкус. Добавете млякото с яйцата, разбъркайте и изсипете в намазана с олио тава. Залейте със зехтин. Сложете във фурната и печете 15-20 минути, докато се зачерви леко. Можете да сервирате ястието топло или студено с чаша ароматно сухо бяло Вино.

Спагети с маслини и аншоа

Необходими продукти: 450 г спагети, 6 с.л. зехтин, 300 г черни малки маслини, 8 филета аншоа, нарязани на парчета, 2 с.л. накълцан пресен магданоз

Приготвяне: сварете спагетите В подсолена вода, отцедете и върнете в съда. Напръскайте ги с 1 с.л. зехтин. В купа смесете маслините, нарязаните филета аншоа и магданоза с останалите 5 с.л. зехтин. Сипете при спагетите, захлупете и разтръскайте тенджерата. Обилно наръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте в предварително затоплени чинии.

Лазаня със сьомга и аспержи

Необходими продукти: 6 стръка аспержи, 50 г масло, 50 г брашно, 850 мл прясно мляко, черен пипер, кората и сока на 1 лимон, шепа смес от накълцани копър и магданоз, 50 г настърган пармезан, 225 г суха лазаня, 500 г филе от сьомга

Приготвяне: почистете аспержите. В тенджера с незагарящо дъно загрейте маслото, добавете брашното, разбъркайте 1 минута и бавно налейте затопленото мляко до получаване на гладък гъст сос. Овкусете със сол и черен пипер. Отдръпнете от огъня, добавете кората и сока на лимона, ароматните треви и половината от настъргания пармезан. В предварително намазана с масло тава разлейте малко от соса и подредете отгоре кори от лазанята. Нахвърляйте равномерно нарязаните аспержи и парченца сьомга. Залейте със соса и продължавайте да редите на пластове. Завършвате с лазаня и сос, а отгоре разпръсквате останалия пармезан. Печете в предварително загрята фурна около 40-45 минути, докато се зачерви.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст