Начална страница | Кухня | ШАРАН НА МАСАТА

ШАРАН НА МАСАТА

image

Пържоли…

Продукти за 6 порции: 6 котлета от едър шаран, кимион, черен пипер, сол, настърган кромид.

Нарязаните котлети се начукват с дърве­но чукче, като се оформят на пържоли. Натриват се с подправките, лука и малко сол. Оставят се на хладно в похлупен съд за 24 часа. Маха се излишният лук и се пекат на предварително загрята скара за по 4-5 минути от всяка страна, като от време на време се мажат с олио. Сервират се с охладено бяло вино.

Ролета

Продукти за 4 порции: филе от шаран, 4 средно големи моркови, рибна подправка, сол, черен пипер, майонеза, мариновани гъби, зелени маслини.

Филетата се натриват с подправките, начукват се леко и се увиват Върху морков. Връзват се с конец и се панират в брашно. Пържат се до го­товност В олио. Оставят се да изстинат и внимателно се маха конецът и морковите, за да не се развали формата на ролето в купа се слага майонезата, нарязаните моркови, гъбите и мас­лините, разбърква се добре и с тази смес се пъл­нят ролетата. Поднасят се с резенчета лимон.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст