Начална страница | Кухня | ДА ХАПНЕМ ПО НАШЕНСКИ

ДА ХАПНЕМ ПО НАШЕНСКИ

image

Пълнени чушки с яйца и сирене…

Необходими продукти: няколко месести чушки, 2-3 яйца, 300 г сирене, 2-3 лъжици брашно, магданоз или копър, нарязани на ситно, няколко узрели домата, малка главичка чесън, чаша олио, сол

Приготовление: Чушките се пекат, обелват се и се почистват от сем­ките. През зимата може да се ползват замразени или специално приготвени в буркани. Яйцата и сиренето се намачкват с вилица и се подправят с магданоз или копър. Чушките се пълнят със сместа, овалват се в брашно съвсем леко и се пържат в сгорещеното олио до зла­тисто. В олиото се запържват и нарязаните на ситно домати с една от печените чушки, останалата част от магданоза и нарязания на ситно чесън. Сосът се оставя да се сгъсти до желаната гъстота, като постоянно се разбърква, за да не загори. След това с него се гарнират чушките или се поливат, ако сосът не е много гъст.

Пиле в гърне

Необходими продукти: 1 пиле, 3-4 чушки, 2-3 домата, 2 моркова, 2 глави лук, няколко гъби, 1 лъжичка червен пипер, 1/2 лъжичка лют пипер, 1 ябълка, 1 лимон, чаша бяло вино, няколко зелеви листа, няколко лъжици олио, сол на вкус, чубрица (и по желание стрък босилек), Приготовление: Пилето се почиства, натрива се със сол и червен пипер. Ябълката и лимо­на се разрязват и се поставят във вътрешността, за приятен и свеж аромат. На дъното на дълбоко гли­нено гърне се разстилат част от зелевите листа. Върху тях се поста­вя пилето, а наоколо зеленчуците цели или на едри парчета. Пилето се залива с вино и олио. Всичко се покрива с останалата част от зеле­вите листа. Пече се в умерена фурна около 2 часа.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст