Начална страница | Кухня | ГОРЕЩИ КАРТОФЕНИ ИЗНЕНАДИ

ГОРЕЩИ КАРТОФЕНИ ИЗНЕНАДИ

image

Вегетариански картофи…

Продукти: 1 кг картофи, сол, 2 червени чушки, 300 г лук, 1 суп. лъж. разтопено масло, 1/4 ч. лъж. черен -пипер, сол, 1/4'ч. лъж. къри, 1 Връзка 1 магданоз, 300 г сирене, мазни-1 на за съда, в която ще пече­те, 200 мл мляко, 100 мл сме­тана, няколко парчета пуше­но сирене, 2 суп. лъж. сусам.

Приготвяне. Обелете карто­фите, нарежете ги на кубчета по 1,5 см. Сварете ги във вря­ща вода 5 минути и ги изцедете. Обелете, ако можете, чушките и ги нарежете на точно толкова големи парчета, колкото кар­тофите. Обелете и нарежете лука. Загрейте маслото и изпържете в него леко чушките и лука (5 мин). Подправете с пи­пера, солта и кърито. Накъл­цайте на много дребно магда­ноза, надробете сиренето. На­мажете съда, в който ще пече­те ястието, с масло. Сложете в него картофите, зеленчуците, сиренето и магданоза на плас­тове. Загрейте в тенджерата сметана и млякото, сложете вътре топеното сирене и бър­кайте, докато се разтопи. Под­правете с пипер и сол. Полей­те с тази смес цялото ястие и поръсете със сусам. Изпечете го в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 минути.

Ястие с праз лук

Продукти: 1 кг картофи, сол, 3 стръка праз (400 г), 40 г масло, сол, пипер, 400 г пушено пуешко месо, 100 г сирене (по-твърдо), мазнина за съда, В която ще печете, 100 мл сметана, 2 яйца, 20 г масло, 1 суп. лъж. накълцан магданоз.

Приготвяне. Обелете картофите и ги сварете в леко подсолена вода, обелете лука, измийте го и го изпържете в масло­то, докато омекне. Леко го осолете и на­ръсете с чер пипер. Нарежете на много малки парчета пуешкото месо. Настържете сиренето. Намажете подходящ за печене съд с мазнината и сложете в не­го половината от картофите. Осолете и наръсете с чер пипер леко. Отгоре сло­жете половината сирене, лук и масло. Разпределете върху тях останалите про­дукти. Разбийте сметаната, яйцата, сол­та и пипера, изсипете ги отгоре и сложе­те най-накрая резенчета масло. Опечете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 35 минути. Преди сервиране посипете с накълцания магданоз.

Пица

Продукти: 1 кг картофи, 500 з домати, 200 г шунка, 300 г кашкавал, 100 г черни маслини без костилки, сол, мазнина за съда за печене, черен пипер, 2 суп. лъж. роз­марин, 2 суп. лъж. настърга­но сирене, 200 мл мляко, 3 яйца, 1 малка скилидка че­сън.

Приготвяне. Сварете кар­тофите необелени. Попарете за секунди доматите и обеле­те кожата им. Обелете картофите и ги оставете леко да изстинат. Нарежете шунката на тънки лентички, нарежете кашкавала и разполовете маслините. Нарежете доматите и картофите на филийки. Намажете с мазнината под­ходящ съд за печене, след то­ва поставете в него последо­вателно   картофи, шунка, кашкавал, домати, маслини и отново картофи, докато всич­ки продукти се изразходват. Посолете и поръсете с черен! пипер.  Отгоре посипете с розмарин и поръсете с нас­търганото сирене. Сложете и маслото, яйцата, сол, пипер и стрития чесън, като преди това да сте смесили тези продукти в хомогенна маса. Опечете в предварително загрята на 220 градуса фурна 40 минути.

С кашкавал

Продукти: 700 г картофи, 200 г червен лук, 100 г настърган кашкавал, 100 мл мляко, 1 каф. лъж. нишесте, 40 г масло, сол и чер пипер.

Приготвяне. Задушете лука с половината масло и един черпак вода (10 мин). Обелете и измийте картофите, наре­жете ги на парчета, след това ги варете в леко подсолена студена вода в продължение на 10 мин. Отцедете, приба­вете лука и разтопеното масло и оформете четири ед­накви питчици с дебелина 2 - 3 см. Печете ги (или из­пържете) 3 - 4 мин от всяка страна. Запазете на топло.

Изсипете настъргания кашкавал в млякото и сложете на слаб огън, докато се разтопи, като разбърквате с дървета шпатула. При­бавете нишестето и отново разбъркайте до получаване на хомогенен сос. Посо­лете и поръсете с черен пипер. Подне­сете картофените кюфтета в плоска т чиния, залети със соса.

С наденички

Продукти: 1 кг картоф, 2 стръка праз, 4 моркова, 1/2 гла­ва целина, 4 наденички, 1 л телешки бульон, 200 г леща, чер пипер, 50 мл сметана, 1 суп. лъж. горчица.

Приготвяне. Обелете картофите и ги нарежете на парченца, дебели колкото един пръст, измийте праза, морковите и це­лината. Нарежете праза на пръстени, дебели 1/2 см, а морковите и целината - на парчен­ца, дебели колкото един пръст. Сложете всичко в тенджера. Разрежете наденицата напречно до половината на 1 см разстояние и я сложете върху зеленчуците. Залейте всич­ко с бульона и оставете за 20 минути на кот­лона на най-ниска степен. Добавете лещата и я сварете 20 минути. Наръсете с черен пи­пер. Смесете сметаната и горчицата и малко преди сервиране ги сложете в тенджерата.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст