Начална страница | Кухня | СТИГА АГНЕШКО! ИМА И ВКУСНО ПИЛЕШКО…

СТИГА АГНЕШКО! ИМА И ВКУСНО ПИЛЕШКО…

image

Пилешко филе с манго…

Необходими продукти за 4 порции: 1 манго, 100 г шунка, 4 пилешки филета, млян че­рен пипер, сол на вкус, 1 ч. л. настъргано индийско орехче, 1/2 ч. ч. захар, малко масло за тавичката, 1 кубче пилешки бульон.

Мангото се разрязва на две, костилката се из­важда, а то се обелва. Заедно с шунката се нарязва на тънко.

Филетата се разрязват хоризонтално и се раз­тварят като книга. Поръсват се със сол, черен пипер и индийско орехче.

На едната половина на всяко филе се слага манго, поръсва се със захар, отгоре се нареж­дат парчета шунка, втората половина се похлупва и се затваря с помощта на клечки за зъби.

Запичат се в намаслена тавичка в умерена фурна.

Бульончето се разтваря и с него се поливат порциите печено филе.

ПИЛЕШКО ФИЛЕ С ПАРМЕЗАН

Необходими продукти за 6 порции: 6 пилешки филета, млян черен пипер, сол на вкус, 3 с. л. масло

За соса: 2 с. л. сух вермут, 1 с. л. лимонов сок, 1 с. л. настъргана кора от лимон, по 1/2 ч. ч. сметана и пилешки бульон, 150 г настъргано сирене пармезан, сол, млян черен пипер.

Филетата се начукват леко и се натриват със сол и черен пипер. Изпържват се в маслото до готовност. Образувалият се сок се събира и прецежда.

За соса в тиган се сипват вермутът и лимонови­ят сок и се слага лимоновата кора. Загрява се на тих огън, като се разбърква 10 мин.

Прибавят се сметаната, бульонът, отделеният сок и отново се загрява. Прибавя се част от сиренето и се подправя със сол и пипер.

та се заливат със соса и 1я пармезан.

ОХЛЮВЧЕТА С ПИЛЕШКО МЕСО

Необходими продукти за 6 порции: 500 г сварено и обезкостено пилешко месо, 1/2 ч. ч. доматен сос, 2 с. л. кетчуп, 2 с. л. зехтин, 1/2 с. л. нарязана майорана, 1 с. л. оцет, сол на вкус, 2 с. л. нарязани магданозени листа, 1/2 ч. ч. наря­зани маслини, 1 кг бутер тесто, 100 г настъргано сирене, 1 яйце.

Пилешкото месо се смила, прибавят се дома­теният сос, кетчупът, зехтинът, майораната, оцетът, солта, магданозът и маслините и сме­ста се разбърква добре.

Тестото се разточва на пласт с дебелина 5 мм. Нанася се приготвената плънка, поръсва се със сирене и се навива на руло.

То се охлажда в хладилника и се нарязва на­пречно на кръгчета. Повърхността им се на­мазва с разбито яйце.

Получените охлювчета се нареждат във влаж­на тава и се изпичат във фурна до златисто.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА ПО ИНДИЙСКИ

Необходими продукти за 4 порции: 2 домата, 2 глави кромид, 2 с. л. масло, 1 кг пилешки крилца, 1 ч. л. млян джинджифил, 1 ч. л. накълцан чесън, щипка червен пипер, 1/4 ч. л. куркума, 2 ч. л. млян кориандър, 2 ч. л. кимион, сол на вкус.

Доматите се смилат. Кромидът се нарязва на дребно и се запържва в маслото до златисто.

Прибавят се пилешките крилца и се запържват 10 мин.

Подправят се с джинджифила, чесъна и дома­тите. Слагат се куркумата, червеният пипер, кориандърът, кимионът и солта.

Сипва се малко вода и се задушава до омеква-не на месото. Пилешките крилца се поднасят, полети със соса, и се гарнират с варен ориз.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст