Начална страница | Кухня | ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ - КРЕМ СЪС СТАФИДИ И СЛАДКИ

ДА СЕ ПОГЛЕЗИМ - КРЕМ СЪС СТАФИДИ И СЛАДКИ

image

Продукти: за сладките: 1 пак. масло със стайна температу­ра, 1/2 ч. чаша захар…,

1 ч. лъж. настъргана кора от лимони, I 1/2 ч. лъж. сол, 2 жълтъка, 1/2 ч. I чаша царевично брашно, 1 1/4 I ч. пшенично брашно, 2/3 ч. ча­ша светли стафиди (около 100 г), пудра захар.

За крема: 6 жълтъка, 1/3 ч. чаша захар, 3/4 ч. чаша бяло ви­но.

Приготвяне. За сладките: раз­бийте маслото и 1/2 ч. чаша захар в голяма купа, докато стане пухкаво. Прибавете обелената и настърга­на кора от лимон и солта, а след това и жълтъците. Добавете първо пшениче­ното, а след това - и царевичното брашно. Разбъркайте, докато се надигне. Замесете тестото. Прехвърлете върху фолио. Оформете кори с диаметър 22 см. Замразете, докато стане твърдо (3 часа). Може да се приготви един ден предварително.

Загрейте фурната до 160 граду­са. Застелете на дъното на тавата с хартия за печене. Разточете на ко­ри с дебелина от 0,5 см. Нарежете ги с формичка на колелца. Подре­дете ги върху приготвения лист. Пе­чете сладките до златисто за 15 ми­нути. Прехвърлете върху поднос. Поръсете с пудра захар и охладе­те. Това може да се направи три дни предварително. Съхранявай­те ги в кутия на стайна температу­ра.

За крема: разбийте с тел жъл­тъците и захарта. Постепенно сипвайте виното. Сложете купата на парна баня. Разбърквайте, до­като сместа се сгъсти на пяна. Разделете крема в 6 винени чаши. Сервирайте веднага и гарнирай­те със сладките.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст