Начална страница | Кухня | ВИТАМИНОЗНИ ЗЕЛЕНИ СУПИ

ВИТАМИНОЗНИ ЗЕЛЕНИ СУПИ

image

С тънък аромат на първите листни зеленчуци, апетитно застроени и много полезни…

Супа от киселец

За­душете 1 глава ситно нарязан кромид лук в по 2 супени лъжици олио и вода и прибаве­те наситнени 2 връзки добре измит и отцеден киселец. Поръсете със сол и добавете 1 супе­на лъжица размито брашно. Залейте с го­реща вода или бульон от кубче. Варете 10 мин и застройте с 1 яйце и 5 супени лъжици кисело мляко. Подправете с черен пипер и магда­ноз.

Зелена супа

В 3 су­пени лъжици олио за­душете по 2 връзки дребно нарязани връз­ки лапад и киселец, по 1 връзка магданоз, пресен лук и копър. По­солете и оставете да се задушат на умерен огън. Сипете топла во­да и кипнете. Прибаве­те 2 супени лъжици ориз и щом се развари, дръпнете тендже­рата от огъня и сипете 2 супени лъжици нас­търгано сирене. Заст­ройте със 100 г кисело мляко и 2 яйца.

Магданозлийка

За­душете в 3-4 супени лъ­жици олио ситно нарязана 1 глава кромид лук. Щом поомекне, до бавете 1 супена лъжица брашно и едро нарязани 3-4 връзки магда­ноз. Залейте с 1 литър топла вода или бульон от кубче. Кипнете и пуснете 1 чаша натро­шено фиде. Подправе­те със сол, дръпнете от огъня и застройте с 3 яйца и 100 г кисело мляко. Поднесете пор­циите с по половин на­рязано твърдо сварено яйце.

Копривена супа

По­чистете и измийте 500 г връхчета от млада коп­рива, посолете и заду­шете в малко вода. Напра­вете на пюре с миксера. Запържете в i 2-3 супени лъ-I жици олио 2 супени лъжици брашно. Разредете с топла вода и сложете копривеното пюре. Кипнете и щом дръпне­те от огъня, подправете със скълцан чесън. Застройте с кисело мляко и 1 яйце.

Пролетна супа с ко­пър

Разтопете 100 г масло и запържете в него 2 супени лъжици брашно. Разредете 200 мл сметана с 800 мл вода и залейте зап­ръжката. Пуснете 2 на­рязани на кръгчета пресни моркова и 2 супени лъжици ориз. По­солете и бъркайте непрекъснато, докато ври 10 мин. Сложете 1 и 1/2 връзки ситно наря­зан копър и оставете на огъня още 5 мин. Застройте по желание и подкиселете с лимо­нов сок.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст