Начална страница | Кухня | ПРОЛЕТНИ ОМЛЕТИ

ПРОЛЕТНИ ОМЛЕТИ

image

Омлет c магданоз…

Продукти: 3 яйца, 1/2 Връзка магданоз, 1 с. л. разтопено краве масло, сол.

Нарязваме магданоза на ситно и го посоляваме. Пос­ле го смесваме с отделно разбитите яйца. Объркваме сместа и я изсипваме в тига­на със сгорещената мазни­на. Омлета пържим само от едната страна, като леко го повдигаме с вилица, за да се изпържи суровата част.

Омлет с домати и чушки

Продукти: 2 чушки (може и от буркани), 2 домата, 2 яйца, 1 с. л. нарязан магда­ноз, 1 с. л. краве масло, 1 с.л. настъргано сирене, сол.

Печените чушки нарязваме на дребно. Към тях прибавяме обелените и настъргани на едро ренде домати, разбитите яйца и нарязания на ситно магданоз. Посоляваме, раз­бъркваме сместа и я изсипва­ме в тиган със загрята мазни­на. Пържим на умерен огън. Омлетът се поднася, прегънат на две и поръсен с настърга­ното сирене.

Омлет с белтъци

Продукти: белтъците на 5-6 яйца, 1/2 ч. ч. прясно мляко, 100 в настъргано сирене, 2-3 пасирани домата, 2 с. л. разтопено краве масло.

Разбиваме белтъците с прясното мляко. Прибавяме настърганото сирене и паси-раните домати. Объркваме добре и изсипваме сместа в намазана с масло тавичка. Печем в умерена фурна. Го­товия омлет разрязваме на две порции, които поднася­ме поръсени с нарязания на ситно магданоз.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст