Начална страница | Кухня | ВКУСОТИИ ЗА СРЪЧНИ КУЛИНАРИ

ВКУСОТИИ ЗА СРЪЧНИ КУЛИНАРИ

image

Лобио по грузински…

Консервиран зелен боб 800 г, 8 яйца, 4 глави кро­мид, 6 супени лъжици кра ве масло, бульон, кориандър, магданоз, боси лек, черен пипер и сол

Бобът се измива, нарязва се на парченца, слага се в тиган с масло, добавя се нарязаният кромид, подправя се със сол и пипер, налива се малко бульон и се задушава до готовност. В края се слагат нарязаните на ситно  кориандър, магданоз и босилек. Готовият боб се залива с разбитите яйца и се запича във фурна до образуване на златиста ко­ричка. Изважда се и се нарязва на порции. При сервиране се полива с кравето масло.

За 4 порции.

Време за приготвяне - 50 минути

Пипер, пълнен с агнешко

Сладък пипер - 8 чушки, 400 г меко агнешко месо, 50 г свинска сланина, 100 г кромид, 100 г ориз, 250 мл бульон, пипер, сол, зеле­на подправка За плънката: агнешкото се сми-; ла с месомелачка 2 пъти заедно ; с кромида, подправя се със сол и ; пипер. Добавя се полусварения ориз и се разбърква. Чушките се измиват, дръжките се отстраняват заедно със семето. Заливат се с гореща вода и се  варят 1-2 минути, отцеждат се през гевгир и се напълват. Готовите чушки се нареждат на 2-3  реда в тенджера, дъното на която е покрито с парченца сланина, заливат се с бульон или с вода, слага се капакът и се задушават около час на слаб огън. Сервират се заедно със сланината и соса, посипани със зелена подправка.

За 4 порции.

Време за пригот­вяне -100 минути.

Макарони по моряшки

Задушено телешко /месо за пържоли/ - 600 г, 1 кг макаро­ни, 1 яйце, 120 г кромид, 30 г галета, 20 г маргарин за поръсване, 50 г краве масло.

Задушеното месо се смила с месомелачка, добавя се пасираният лук, пипер и сол. Ма­кароните се сваряват и охлаж­дат, смесват се с разбитото яйце и се разделят на две рав­ни части. Едната част се сип­ва в намазана с маргарин и поръсена с галета тавичка или в голям тиган, изравнява се, добавя се плънката, а върху нея - останалата част от мака­роните. След новото изравня­ване те се поръсват с галета и се запичат във фурна. При сер­виране се нарязват на парчета и се поливат с разтопеното краве масло.

За 4 порции.

Време за при­готвяне - 70 минути.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст