Начална страница | Кухня | КУЛИНАРНИ ИЗНЕНАДИ С МЕСО И РИБА

КУЛИНАРНИ ИЗНЕНАДИ С МЕСО И РИБА

image

Пилешки дробчета с пикантен ориз…

Продукти: 250 а пилешки дробчета, 100 г кайма, 300 г ориз, 7 глава лук, ситно наря­зан, 2 стръка зелен лук, 3-4 скилидки чесън, ситно нарязани, 1 червена пиперка и 1 зе­лена пиперка, нарязана на лентички, 4 с.л. олио, 125 мл пилешки бульон, 1 к. л. смлян кимион сол, черен пипер и лютив

червен пипер на вкус, 2 с. л. магданоз, ситно нарязан.

Приготвяне: Сварете ориза за около 20 мин в 600 мл подсолена вода, Излейте в цедка да се отцежда. Измийте дробчета на течаща вода в цедка, добре изцедете, подсу­шете и нарежете на пар­ченца. Загрейте олиото и запържете в него за около 2 минути пука,.чесъна, чушките и зеления лук.. Прибавете дробчетата и каймата и задушавайте, като разбърквате, докато каймата покафенее. Прибавете подправките и ориза. Залейте с буль­она и задушавайте още 2 минути на висока темпе­ратура като разбърквате. Поднесете поръсено със ситно нарязания магданоза.

Рибно филе на тиган

Продукти: 400 г рибно филе сол, черен пипер сокът на 1/2 лимон 300 г грах замразен,1 връзка зелен лук, 300 мл олио.

За соса: 2 с. л. оцет, 1 с. л. мед, 2 с. л. кетчуп, 2 с. л. соев сос, 2 с. л. вода.

За панировката: 1 яйце, 75 г нишесте, 1 с. л. соев сос.

Приготвяне: Рибата се нарязва на парчета. Поръсва се със сол, черен пипер и лимонов сок. Лукът се нарязва на пар­чета. Продуктите за соса се разбъркват добре. Съставките за паниров­ката се смесват. Олиото се загрява.

Рибата се потапя в пани­ровката и се пържи до златисто кафяво. В тигана се сипва ново олио и в него се задушава за 5-7 мин граха. Прибавя се лукът и се за­душава още 5 мин. Сипва се сосът и се загрява за кратко. Рибата се сервира, полята със соса.

Телешки руладини

Продукти:700 г телешко месо за шницели, 100 г шунка или пушени гърди, 2 моркова, 60 г масло,

200 мл бяло вино, 1 чаена лъжичка браш­но, сол и черен пипер

Приготвяне: Нарязаните шницели посолете със сол и черен пипер. Шунката и морковите нарежете на дълги резен­чета. Поставете ги на еди­ния край по дължината на шницела, равномерно раз­пределени според броя на шницелите и ги завийте във форма на руладини, като ги забучите с клечка за зъби. Запържете руладините в тенджера с мас­лото и към тях прибавете топъл бульон за да се задушат.

Когато руладините омек­нат, размийте в бялото вино брашното, излейте го върху тях и оставете да поври още няколко мину­ти. Поднесете с гарнитура от ориз, грах и салата.

Пилешка изненада в бутер тесто

Продукти: 3 резена бекон, нарязан на кубчета, 3 бр. пилешки гърди, на­рязани на лентички 2 жълтъка, 1 яйце, 125 мл сметана, 2 малки стръка праз лук(само бялата част), 30 г масло, 1 кг бутер тесто сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Запържете в маслото лука докато омекне и леко се оцвети. Извадете го. Б същото масло запър­жете последователно беко­на и нарязаното на лентички пилешко месо. Извадете и оставете да се оцеди върху хартия. Изсипете маслото от тигана, върнете лука, бекона и пилето в ти­гана. Посолете и овкусете с черен пипер. Изсипете разбърканите със сметана жълтъ­ци и оставете на слаб огън за около 3 мин, като бъркате непрекъснато. След като сва­лите от огъня сложете малко нарязан на ситно магда­ноз. Загрейте фурната на 210 градуса. Разрежете бутер тестото на 2 листа. Единия лист сложете в предвари­телно обилно намазана с масло форма за печене и разпределете отгоре пъл­нежа, като оставите около 2 см свободни краища.

Покрийте с втория пласт, прихлупете краищата и ги притиснете. Намажете от­горе с разбитото яйце и набучете с вилица, а да може да излиза парата. Печете около 30 мин, до златисто кафяво.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст