Начална страница | Кухня | НА СПАСОВДЕН СЕ ЯДЕ АГНЕШКО- КЕБАП И КАПАМА

НА СПАСОВДЕН СЕ ЯДЕ АГНЕШКО- КЕБАП И КАПАМА

image

Агнешки кебап в мляко…

Продукти: 500 r обезкостено агнешко месо; 250 г прясно мляко.

Начин на приготвяне: Нарежете на хапки месото и го натопете в млякото за около два часа. Изцедете хапките и ги нанижете на шишчета. Докато месото се пече на средно силен огън, поливайте с мляко. Преди да сервирате ястието, трябва да го поръсите с черен пипер на вкус.

Агнешка капама

Продукти: 400 г агнешко месо: вода, оцет, вино; брашно за овалване на месото; че­рен пипер на вкус; 1 супена лъжица доматено пюре; 1 щипка канела; 2 карамфилчета; магданоз.

Начин на приготвяне: На­киснете месото в марината от вода, оцет, вино и подправки според вкуса ви: черен пипер, джоджен, магданоз, дафинов лист. След като месото пресе­ди в тази смес поне два часа, трябва да го изцедите и да го нарежете на малки хапки. Оваляйте парченцата месо в брашното и ги изпържете в горещо олио. Прибавете сол, черен пипер, супена лъжи­ца доматено пюре, канела и карамфил. Прибавете също така две чаени чаши вода и оставете ястието да ври, дока­то остане само мазнината. Сервирайте със салата от сва­рени картофи. Поръсете капамата с нарязан на ситно пресен магданоз непосредст­вено преди сервиране.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст