Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - ВИЕНСКИ КРЕМ „ДУНАВСКИ ВЪЛНИ”

СПЕЦИАЛИТЕТ - ВИЕНСКИ КРЕМ „ДУНАВСКИ ВЪЛНИ”

image

Продукти за 4 порции: 200 r вишни, 3 суп. лъжици вишновка…,

75 г бишкоти, 250 г сметана, 1 пакетче ванилена захар, 30 г кристална за­хар, 250 г извара, 1 ч. лъжичка пудра захар, 1 суп. лъжица какао, стрък­че мента (маточина).

Приготвяне: Почистете вишните от костилките. Залейте ги с 2 суп. лъжици вишновка. Натрошете бишкотите на едро. Разпределете ги в 4 десертни чаши. Залейте ги с 4 ч. лъжички вишновка. Разбийте смета­ната добре, прибавете ваниловата и кристалната захар. Смесете с из­варата. Разпределете вишните и крема върху бишкотите и ги оставете на студено поне за час. При поднасяне ги поръсете с малко пудра за­хар и какао и украсете със свежа мента (маточина).

Всяка порция съдържа около 410 ккал.

Забележка: Кремът има чудесен вкус и ако замените вишните с кайсии или сини сливи. Може да ползвате и компот от съответния вид плод, но не забравяйте да ги изцедите от сока!

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст