Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ- ЗЕЛЕВО РУЛО С МЛЕЧЕН ПАСТЕТ

СПЕЦИАЛИТЕТ- ЗЕЛЕВО РУЛО С МЛЕЧЕН ПАСТЕТ

image

Продукти: 300 г прясно зеле, 2 яйца…,

2 с. л. брашно, щипка сол, черен пипер, чесън на прах, олио

За пастета: 100 г кашкавалена извара, 4 с. л. , за квасена сметана, чесън на прах, черен пипер, сол.

Зелето се настъргва на ситното ренде и се задушава в горещото олио, докато омекне. Овкусява се с посочените подправки. Яйцата се разбиват на пяна. Прибавя се брашното и се разбърква. Добавя се вече изстиналото зеле и се разбърква. Тази смес се изсипва в тава, покрита с готварска хартия, и се изравнява. Пече се на фурна до пълна готовност. Изважда се от фурната и щом изстине, се намазва с пастета, приготвен от посочените продукти. Навива се на руло. Поднася се нарязано на порции и се гарнира със салата по желание.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст