Начална страница | Кухня | СПОРЕД СЕЗОНА - ЗЕЛЕНО МЕНЮ

СПОРЕД СЕЗОНА - ЗЕЛЕНО МЕНЮ

image

В началото на лятото на масата ни се появява свежа зеленина с чуден аромат…

Сирене със салата и копър

Продукти: Сирене - 300 г, сметана – 300 г, зелена салата – 2 бр., чесън -1 скилидка, копър -1 връзка, зелен лук - 1 връзка.

Смесете сиренето и сметаната с миксер. Добавете стрития чесън, нарязаните зелени съставки, лука и една салата, Покрийте чинията с останалите листа салата, сипете върху тях сместа със сирене, в средата направете кладенче и го напълнете със сметана. Оставете ястието за един час в хладилника и го сервирайте като мезе.

Супа от леща с магданоз

Продукти: Леща – 0,5 чаша, кромид -1 глава, сметана - 3-4 супени лъжици, твърдо сварени яйца – 2, краве масло -1 супена лъжица, магданоз - 1 връзка, сол, пипер на вкус.

Накиснете лещата в студена вода 1,5 литра и я оставете за два-три часа. В същата вода я сварете до готовност, добавете наситнения и леко запържен кромид и нарязания магданоз. Готовата супа подправете със сол и пипер, свале­те я от огъня и я сипете в чинии, слагайки във всяка по половин яйце и сметана.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст