Начална страница | Кухня | РИБА ПО ПОРТУГАЛСКИ

РИБА ПО ПОРТУГАЛСКИ

image

Необходими продукти за 4 порции: 500 г филе от хек…,

3 с.л. зехтин, 4 домата, 1 глава кромид, 1 морков, 1 с.л. масло, 1 с.л. брашно, магданоз, майоран, копър, 3 с.л. кашкавал или твърдо сирене, черен пипер.

1. Във форма за пудинг или та­вичка се загрява зех­тинът и се нареждат нарязаните по дължина рибни филета.

2. Между тях се поставят нарязаните на четвър­тинки и изчистени от семките домати, резени лук и много тънко нарязани моркови.

3. Продук­тите се поръсват с. 1 с. л. зеленчуков микс и се поставят във фурна да се задушат 15 мин.

4. Маслото се запържва с брашно­то, добавя се 200 мл вода и се приготвя рядък сос.

5. Към него се добавят зелените подправки, черен пи­пер на вкус и сосът се излива вър­ху задуше­ната риба.

6. Най-отгоре ястието се поръсва с кашкавал и се запича във фурната за още 10-15 мин.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст