Начална страница | Кухня | ИЗКУШЕНИЯ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ

ИЗКУШЕНИЯ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ

image

Сьомга, маринована в сакс, мирин и джинджифил и аспержи…

Необходими продукти: 250 г филе сьомга, 150 г пресни зелени аспержи, черен пипер, зехтин, сол

за маринатата: 100 мл соев сос, 100 мл мирин, 100 мл cake и 20 г пресен джинджифил

Приготвяне: Сьомгата се поставя 6 маринатата за 4 часа. В предварител­но загрята на 200 °С фурна се изпича за 6 минути. Пресните аспержи се овкусяват със сол и черен пипер и се пекат в тиган. мирин - десертно японско вино, приготвено от ориз.

Трио октоподи

Необходими продукти: 250 г пипала от октопод, 1 сварен следно голям картоф, босилеково песто, зехтин, червен пипер, стръкче пресен или сушен риган, 20 г гръцко сирене Кефалотири или пармезан, 20 мл бяло сухо вино

Приготвяне: Октоподът се сварява във вода с дафинов лист, черен пипер и малко оцет за около час. Грамажът се разделя на три части. Първата се реже на шайби и се приготвя по галисийски. Тоест овкусява се със сол, червен пипер и зехтин. Останалите две части се поднасят като цели пипала. Едната се приготвя по критски, тоест задушава се в сос от бяло вино, сирене и пресен риган. Другата в стил италианска кухня се поднася с босилеково песто. Ястието се поднася с гарнитура варен картоф, овкусен със зехтин и черен пипер.

Лазаня от домашно приготвени бадемови кори с крем рикота

Необходими продукти:

за тестото: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 белтъка от яйце, за крема 100 г крем рикота, кората на 1 портокал, настъргана, 50 мл ром за декорацията: 5 ягоди, 50 г шоколад, 20 г масло, 50 мл прясно мляко

Приготвяне: Замесва се тесто от брашното, захарта и белтъците и с него се оформят кори с дебелина 1 мм. Пекат се във фурна на 150 °С около 7-8 минути. За крема настърганият портокал се кипва в ром. След като се охлади, се смесва с крема рикота. Десертът се подрежда на редове като лазаня. Първо се поставят филийки ягоди, Върху тях - крем, после бисквити. И това се повтаря три пъти. За финална декорация се използва шоколадов ганаж, приготвен от шоколада, разтопен с масло и мляко. Докато е топъл, може да го излеете върху хартия. Ко­гато изстине, ще се получат фигурки. Украсете с тях.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст