Начална страница | Кухня | ПОСРЕЩНЕТЕ ГОСТИ СЪС „ЗАСУКАНИ” СПЕЦИАЛИТЕТИ

ПОСРЕЩНЕТЕ ГОСТИ СЪС „ЗАСУКАНИ” СПЕЦИАЛИТЕТИ

image

Спаначено руло…

Необходими продукти за палачинката: 4 яйца + сол на вкус, 400 мл прясно мляно, 8 супени лъжици брашно, 400 г спанак (пасиран)

Необходими продукти за плънката: 250 г крема сирене, 250 г обезсолено краве сирене, 150 г червени печени чушки, бял пипер, копър и чесън

Начин на приготвяне на палачинката: Яйцата се разбиват, на части се прибавя млякото, което е леко затоплено, и се редува с лъжица брашно. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Добавят се солта и пасираният спанак. Сместа се разделя на 4 равни части, изсипва се в тефлонов тиган и се пече.

Начин на приготвяне на плънката: Чушките се нарязват на ситно, кравето сирене се натрошава, при­бавя се сиренето крема и се разбърква до хомогенна смес. Добавят се подправките.

Четирите палачинки се слагат една до друга, като леко се застъп­ват. Плънката се разстила върху тях, след което се навиват на руло. То се оставя в хладилника за 30 минути да се стегне. Преди да се сервира, се нарязва на парченца, дебели по 1 см.

Патешки дроб с праскови и зелени орехчета

Необходими продукти за 4 порции:1 кг патешки дроб, 1 компот от праскови, 400 г сладко от зелени орехчета,соев сос- (сладък), 1 лимон

Начин на приготвяне: Дробът се нарязва на парченца, дебели 1 см, и се запържва от двете страни в тефлонов тиган, без мазнина. Изцеждат се и се изваждат 8 отделен съд. Към 1/3 от останалия сос от дроба се прибавят плодо­вете от компота, 8-10 орехчета и 2 супени лъжици от сока на слад­кото. Добавят се и 30-50 г от соевия сос и се оставя да се сгъсти. Дробът и плодовете се редят шахматно в чиния, заливат се със соса и се украсяват с лимон.

Салата от зелен фасул

Необходими продукти за 4 порции: зелен фасул – консерва, 1200 г чесън (пасиран) - 4 чаени лъжици магданоз (копър) -40г домати - 400 г зехтин -120 мл сол на вкус

Начин на приготвяне: Зеленият фасул се нарязва и се овкусява с чесън, сол, магданоз и зех­тин. Сервира се в чинии. Върху фасула се добавят доматите, ситно нарязани. За аранжировка могат да се ползват зелена салата, домат, нарязан на полумесеци, и маслина.

Салата от зеленчуци с мед

Необходими продукти за 4 порции: моркови - 400г ябълки - 400 г целина - 400 г пчелен мед - 120 г орехи (смлени) -80г 1 лимон

Начин на приготвяне: Морковите, ябълките и целината се настъргват поотделно. Серви­рат се в чиния на три купчинки. Отгоре се поръсват с орехите и се поливат с меда. Добавят се и по три резенчета лимон.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст