Начална страница | Кухня | КАКВО ДА ПОРЪЧАМЕ В МЕХАНАТА?

КАКВО ДА ПОРЪЧАМЕ В МЕХАНАТА?

image

Пикантен джолан...

Продукти: 1 телешки джолан с костите, 800 г гъби, сухо чили, сол, черен пипер, 200 г кашкавал, бахар, дафинов лист, магданоз.

Джоланът се сварява с бахара и дафиновия лист. Гъбите се нарязват на ивички и се задушават с месото и част от бульо­на до готовност. Ясти­ето се подправя с чили, черен пипер и сол, и се оставя да къкри на ба­вен огън. Прехвърля се в тавичка, отгоре се настъргва кашкавалът и се запича до златисто. Поръсва се с магданоз.

Английска салата

Продукти: 100 г краставица, 100 г домат, 1/2 маруля, 50 г шунка, 1 яйце, маслини, 50 г печено пилешко филе, копър.

Краставицата се наряз­ва на шайби, а доматът - на полумесеци. Под­реждат се под формата на цвете по края на чи­нията. По средата на чинията се слага накъса­ната маруля, а върху нея - нарязаното на кубчета пилешко месо. От шун­ката се правят фунийки, които заедно с резенчета яйце се нареждат около марулята. Салатата се декорира с маслини и копър.

Специалитет „фантазия"

Продукти: 100 г пилешко филе, 100 г свинско филе, 50 г гъби, 50 г пушено сирене, 1 скилидка чесън, сол, черен пипер.

Филетата се разстилат с нож на тънко и се начукват. Приготвя се плън­ка от пушеното сирене, гъбите и счукания чесън. Тя се поставя върху свинското филе и отгоре се завива с пилешкото. В Подправя се със сол и черен пипер и се овалва в брашно. Изпържва се от двете страни в тиган с малко мазнина. Ястие­то се гарнира с пържени картофи, лимон и копър. По желание може да се добави допълнително пу­шено сирене отгоре.

Крем „Везувий”

Продукти: 150 г цедено кисело мляко, 50 г течен шоко­лад, 30 г орехи, 4 ягоди.

Продуктите се смесват и разбъркват до получаването на гладък крем. Той се изсипва в купа и се декорира с орехи и ягоди.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст