Начална страница | Кухня | СЛАДКИ МИГОВЕ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

СЛАДКИ МИГОВЕ ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ

image

Чийзкейк с ягодов топинг…

Необходими продукти: 100 г чаени бисквити, 50 г лешници, 2 с.л.. пуд­ра захар, 50 г масло; за крема: 150 г прясно меко сирене, 100 г течна сметана, 60 г пудра захар, 1 прах ванилия,1/2 ч.л. настъргана лимоно­ва кора; за украса - ягодов топинг и пресни или замразени ягоди приготвяне: смелете бисквитите и лешниците, смесете и раз­бъркайте. Добавете омекналото на стайна температура масло, разбито с пудра захар до побеляване. Разстелете бисквитения блат във форма за торта. Разбийте сиренето и смесете с ли­моновата кора и ванилията. Отделно бийте сметаната с пудра захар.-Внимателно разбъркайте двете смеси до получаване на ед­нородна консистенция. Разстелете върху бисквитения блат и по­ставете в хладилника. След 4-5 часа сервирайте с ягодов топинг и пресни или замразени ягоди.

Лимонов кекс

Необходими продукти: 150 г масло, 2 ч. чаши брашно, 1 ч. чаша захар, 5 яйца, настъргана кора от 1 лимон, бадеми, орехи, бра­зилски орехи за украса

приготвяне: разбийте захарта и маслото, добавете последо­вателно жълтъците, лимоновата кора и брашното. Внимател­но омесете с дървена шпатула и сложете разбитите на твърд сняг белтъци. Бавно обръщайте тестото до получаване на еднородна смес. Печете на умерена фурна в предварително намазана с масло и наръсена с галета тава. Намажете кекса обилно с масло отгоре, докато е още топъл и украсете с пред­варително запечени и нарязани ядки по избор.

Шоколадови бишкоти

Необходими продукти: 2 ч. чаши брашно, 1/2 ч. чаша какао на прах, 2 с.л. нескафе, 1/2 ч.л. сода, 1/2 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол, 6 с.л. масло, 1 ч. чаша захар, 2 яйца, 1 прах ванилия, 1 ч. чаша нарязани бадеми, 1 натура­лен шоколад, 1 бял шоколад приготвяне: смесете и разбъркайте брашното, какаото, кафето, содата, бакпулвера и солта. Раз­бийте леко с миксера маслото и захарта, добаве­те яйцата и ванилията и разбивайте още около 2 мин. Сипете бавно брашното и разбъркайте с шпа­тула. Накрая поставете начупения натурален шо­колад и нарязаните бадеми. Оформете правоъгъл­ни бишкоти и поставете върху намазана с масло и покрита с пергаментова хартия тава. Печете на умерена фурна около 30 мин. Извадете, охладете u украсете с разтопения на Водна баня бял шоколад.

Шоколадов сладкиш

Необходими продукти: 450 г шоко­лад с лешници, 140 г масло, 5 яйца, ванилов сладолед, карамелов то­пинг

приготвяне: начупете шоколада и го разтопете на водна баня с маслото. Отдръпнете и охладе­те. Добавете разбитите жълтъци В шоколадовата смес. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете лъжица по лъжица. Много внима­телно разбъркайте с дървена шпа­тула до получаване на еднородна смес. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин. Охладете и поднесе­те с ванилов сладолед и карамелов топинг.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст