Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - МАРИНОВАНИ ТИКВИЧКИ

СПЕЦИАЛИТЕТ - МАРИНОВАНИ ТИКВИЧКИ

image

Продукти: 1 кг тиквички, сол, 4 скилидки чесън…,

2 малки червени чушки, 1-2 с.л. смес от зехтин и слънчо­гледово олио, 2 с.л. винен оцет, 1 с.л. вегета, пресен босилек.

Изчистете тиквичките и ги нарежете на филийки, дебели около половин сан­тиметър. Посолете ги. На­режете чесъна на много тънки резенчета, а чушчиците - на кръгчета. В намазнена с олио тавичка наредете тиквичките и ги намаже­те отгоре със сместа от олио и зехтин. Печете около 10 мин. Изпечените тиквички наредете в подходящ съд и всеки ред поръсете с резен­чета чесън.

Сварете оцета с 1-2 с.л. вода, чушките и вегетата и докато е още топла теч­ността, залейте тиквичките. Поръсете с листенца пресен босилек и оставете съда покрит да пренощува. Така приготвено, ястието може да се съхранява в про­дължение на няколко дни в хладилника.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст