Начална страница | Кухня | ВКУСЕН АРОМАТ ОТ ИТАЛИЯ

ВКУСЕН АРОМАТ ОТ ИТАЛИЯ

image

Дроб по венециански…

Необходими продукти за 1 порция: 300 г телешки дроб • 100 мл бяло вино • 1 глава кромид • сол и черен пипер на вкус • 3 с. л. зехтин

Дробът се нарязва на парчета.

Слага се в тиган, залива се с бялото вино и се оставя да поври 5-6 минути.

В друг тиган в 100 мл вода се кипва кромидът, нарязан на полумесеци.

Прибавят се парчетата дроб заедно с виното.

Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на тих огън, докато изври течността.

Сипва се зехтинът и леко се запържва.

Дробът се сервира с кромида като гарнитура.

„Слонско ухо" по флорентински

Необходими продукти за 1 порция: 250 г телешко месо от шол • сол • млян черен пипер • 100 мл зехтин • рукола • 2-3 чери доматчета

За панировката: 1 яйце • 100 г галета

Телешкото месо се нарязва много тънко на парчета с дебелина 1/2 см.

Наръсва се със сол и черен пипер.

Яйцето се разбива в купа.

Месото се натопява в яйцето, в галетата и отново в яйце и галета.

Изтръсква се внимателно да падне излишното и панировката леко се притиска с ръка.

Зехтинът се загрява и панираните „Слонски уши" се изпържват в него до зачервяване.

Изваждат се и се оставят върху салфетка да се стече мазнината.

Нареждат се в чиния, върху тях се поставя рукола и се гарнират с чери доматки.

Пенне с песто калабрезе

Необходими продукти за 1 порция: 125 г пенне (вид макарони) • сол• 1/2 кафена чашка зехтин •

1 скилидка чесън • 5-6 чери до­матчета • сирене „Пармезан" за поръсване

За соса песто: 1 червена чушка• 50 мл зехтин • 50 мл сметана 50 г сирене „Пармезан"• 2-3 смлени орехови ядки.

За соса ситно нарязаната чушка се запържва в зехтина, прибавят се останалите продукти и се разбър­кват до получаване на еднородна смес.

Макароните се сваряват в подсолена вода за около 10-11 ми­нути.

В тиган се загрява зехтинът и се запържва леко намачканата скилидка чесън.

Изважда се и се слагат нарязаните на четири домат­чета.

Сипва се сосът песто и се разбърква.

Прибавят се отцедени-те макарони, отново се разбърква и се наръсва с настъргано сирене „Пармезан".

Чийзкейк с череши

Необходими продукти за 1 порция: 180 г бисквити „Джентилини" (или чаени) • 120 г масло • по 250 г сирене „Рикота" и „Маскарпоне" • 180 г кисело мляко • 3 яйца • 110 г захар • 30 г брашно • сокът на 1 лимон • 1/2 кг череши • 4 с. л. захар • 30 г ликьор

Натрошените бисквити се разбърк­ват с 80 r масло до получаване на еднородна смес.

Разстила се в тавичка върху хартия за печене и се притиска.

Разбиват се двата вида сирена, ки­селото мляко и яйцата.

Отделно се смесват захарта, брашното и останало­то масло.

Двете смеси се разбъркват и се сипва лимоновият сок.

Изсипва се върху бисквитения блат.

Слага се във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса, и се пече 50 минути. Черешите без костилките се сваряват със захарта във вода до почти пълно­то й изпаряване.

Охлаждат се и се налива ликьорът.

Разстилат се върху изстиналия чийзкейк.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст