Начална страница | Кухня | КАКВО ДА ПРИГОТВИМ С ЦВЕКЛО

КАКВО ДА ПРИГОТВИМ С ЦВЕКЛО

image

Салата със сельодка…

Необходими продукти (за 1 порции): 250 г сельодка, 1 глава червено цвекло,1 зелена ябълка, 30 мл оцет, 30 мл олио, 10 г захар, 20 г зелени подправки

Начин на приготвяне: Завийте цвеклото във фолио и го изпече­те до готовност. Охладете го, обелете го и го нарежете на тънки кръгове. Нарежете ябълките на кръгчета, почистете семената и ги поставете в  смес от оцет, захар и олио - да престоят около 20 минути.

В чиния в кръг редувайте кръгчета цвекло и ябълки, а отгоре сложете тънко нарязаната сельодка. Украсете със зелени подправки (магданоз, копър, перата на пресен лук, чесън).

Кремсупа

Необходими продукти (за 4 порции): 4 глави цвекло, 4 ч.ч. месен или зелен­чуков бульон,1 ч.л. захар, сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч.ч. сметана, 2 с.л. брашно, ситно нарязан копър за украса

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на най-високата степен. Увийте цвеклото във фолио и го запечете (около 30 мин). Когато изсти­не, обелете го и го нарежете на ситно.

В тенджера сложете бульона да се вари, добавете цвеклото, захарта, сол и пипер. Гответе около 10 мин. Прехвърлете в миксер, пасирайте и върнете в тенджера­та. Разбийте сметаната с брашното и из­сипете при цвеклото. Гарнирайте супата с копър и сметана.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст