Начална страница | Кухня | НАПРАВЕТЕ СВОЯ ИЗБОР ОТ НАШЕТО МЕНЮ

НАПРАВЕТЕ СВОЯ ИЗБОР ОТ НАШЕТО МЕНЮ

image

Гаспачо…

Продукти: 1 краставица, 1 домат, 1 л доматен сок, 300 г чушки (приблизително по 2 големи червени и зелени), 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 кутия сладка царевица, 2 супени лъжици ситно нарязани магданоз и копър, 2 филийки бял хляб, 1 супена лъжица винен оцет, сол.

Измиваме зеленчуците. Обелваме ги и нарязваме на парченца. Махаме семките от домата. Накисваме хляба, като се размекне, го изстискваме и разбиваме с пасатора или претриваме през цедка.

Смесваме всички подготвени продукти, посоляваме на вкус, прибавяме оцета и под­насяме с препържени кубчета хляб.

Салата по селски

Продукти: 4 средно големи домата, 1 краставица, 2 глави червен лук, 1 връзка репич­ки, 1/2 връзка магданоз, 1/2 връзка джоджен, 1 маруля, 1 зелена салатка, 1 скилидка чесън, 15 листенца сух джоджен, 6 супени лъжици зехтин или олио, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 супена лъжица оцет, 1 кафеена лъжичка млян кориандър, сол, 1 връзка зелен лук.

Измиваме зеленчуците и зелените подправки. Откъсваме листенцата на магданоза и джоджена. Краставицата и репичките нарязваме на кръгчета, а доматите - на кубчета. С пасатора разбиваме чесъна, сухия джоджен, зехтина, лимоновия сок, оцета, кориандъра и щипка сол.. В голяма салатиера поставяме подготвените зеленчуци и накъсаните листенца джоджен и магда­ноз, нарязаните на дребно пера лук. Заливаме с приготвения сос и разбъркваме.

Тиквички пълнени с месо

Продукти: 500 г варено месо, 4 тиквички, 1/4 чаена чаша галета, 1/2 чаена чаша настърган кашкавал, 2 червени домата, олио, магданоз, сол, млян черен пипер, вегета или друга подправка за месо.

Нарязваме свареното месо на малки парченца и го запържваме в сгорещеното олио. Под­правяме с черен пипер и вегета или друга подправка за месо. При това положение не солим месото. Измиваме тиквичките и ги срязваме по дължина. С лъжичка изваждаме вътрешната част и я накълцваме на дребно. Запържваме я в олиото, докато течността се изпари. Посоля­ваме, поръсваме с черен пипер. Нареждаме тиквичките в намаслена тавичка и ги печем на фурна, докато омекнат. Смесваме месото с меката част на тиквичките, добавяме галетата и настъргания кашкавал, като 1 супена лъжица оставяме за посипване. Пълним тиквичките с приготвената смес, отгоре нареждаме нарязаните на кубчета домати и посипваме с кашка­вал. Печем на фурна до зачервяване. Поднасяме тиквичките върху бял ориз.

Сладкиш с праскови

Продукти: 7 супени лъжици разтопено краве масло, 1/3 чаена чаша захар, 1 пакет­че ванилия, щипка сол, 1 пълна чаена чаша брашно; за пълнежа -1/2 чаена чаша захар, 2 големи яйца, 1/4 чаена чаша брашно, 100 г краве масло, 3 средно големи праскови.

Смесваме разтопеното краве масло със захарта и ванилията, добавяме брашното и солта и замесваме тесто. Разточваме го на блат, малко по-голям от дъното на тортена форма. Слагаме го във формата така, че краищата да са повдигнати. Печем на 200°С до златисто.

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното и разбъркваме, докато получим еднородна смес. Разтопяваме маслото и като бъркаме непрекъснато, го добавяме към горната смес. Обелваме прасковите и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме ги върху топлия блат и заливаме с яйчно-маслената смес.

Печем 45 минути.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст