Начална страница | Кухня | СГОТВЕТЕ ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО

СГОТВЕТЕ ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО

image

Руло със спанак…

• Използва се бутер тесто.

Продукти за 6 порции: 600 грама пресен или замразен спанак, 4 су­пени лъжици олио, 200 г. гъби, 200 г. сирене, сол, черен пипер, 25 г. масло, 2 листа бутер тесто, щип­ка индийско орехче.

Фурната се затопля до 180 граду­са. Леко се задушава спанака в 2 супени лъжици олио за около 5-6 минути. Прибавят се сол, щипка че­рен пипер, щипка настъргано индийско орехче и съдът се отдръпва от огъня.

Гъбите се нарязват на ивици и се задушават в останалото олио, до­бавя се ситно натрошеното сирене и леко изстиналия спанак. Соли се на вкус. Листата бутер тесто се по­ставят в леко намазнена тавичка, плънката се разпределя равномер­но и се завива руло. Пече се 15 ми­нути.

Руладини от свински шницел

Пържат се в съд с похлупак.

Продукти за 4 порции: 4 свински шницела, скилидка чесън, 4 супени лъжици извара или крема сирене, 2 чаени лъжички люта горчица, 2 су­пени лъжици олио, половин чаена лъжичка подправки за свинско ме­со /може и по избор/, 100 г масло, 2 стръка праз лук.

Шницелите се измиват, подсуша­ват и овалват в галета.

Чесънът и изварата се пасират, а шницелите се намазват с горчица.

Празът се разрязва по дължина така, че да се получат дълги ивици, които се потапят за миг във вряла вода, а после в студена за да омек­нат.

Шницелите се редят върху лука, намазват се с пасираната с чесъна извара и се завиват на руло, след което се овързват с конец или с лентичка от бланширания праз.

Останалият праз лук се нарязва на сламки и леко се задушава в маслото.

Отгоре се редят руладинките и за около 25 минути се пържат на уме­рен огън, но под капак.

Картофи с магданоз

• Бадемите придават невероятен вкус.

Продукти за 4 порции: 8 големи картофа, връзка магданоз, 4 скилидки чесън, 50 г бадеми, 150 мл олио, сол, черен пипер.

Картофите се измиват и се подсу­шават с кърпа.

Всеки един се поставя върху пар­че фолио, намазано с мазнина, посолява се и се загъва плътно във фолиото.

Запича се върху решетката на грила за около час.

Магданозът се измива, чесънът се счуква със сол и заедно с баде­мите се пасира, като се добавя мал­ко олио.

Всеки един от картофите се раз­рязва през фолиото на кръст, отваря се внимателно и се пълни с по­лучената смес.

Украсата е от хубаво узрели чер­вени домати.

Пикантни пиперки

• Варят се на слаб огън.

Продукти: 8 пиперки, 300 г сва­рено и обезкостено пилешко месо, чаена чаша ориз, сварен в подсоле­на вода, едно яйце, 2-3 сварени гъ­би, няколко стафиди, 2-3 супени лъжици растително масло, бучка прясно масло, настъргано индий­ско орехче, черен пипер, магданоз, 2 ч. чаши бульон от пилето, сол.

Почистените от семето пиперки се наръсват отгоре със сол и лимо­нов сок, и се оставят да престоят.

Пилешкото месо се накълцва на дребно и се смесва с ориза, яйцето, нарязаните гъби, стафидите, черен пипер, настъргано индийско орех­че и сол на вкус.

Пиперките се напълват със сме­ста и се слагат в по-широк съд, в който предварително е загрято ра­стителното масло.

Заливат се с разтопеното прясно масло и бульона, наръсват се с маг­даноз и се варят на слаб огън 20 минути.

Поднасят се с изцедено кисело мляко и салата според сезона.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст