Начална страница | Кухня | ПОСРЕЩНЕТЕ ИЗИСКАНИ ГОСТИ С ДРЕБНИЧКО, КРАСИВИЧКО, ВКУСНИЧКО

ПОСРЕЩНЕТЕ ИЗИСКАНИ ГОСТИ С ДРЕБНИЧКО, КРАСИВИЧКО, ВКУСНИЧКО

image

Рулца от печени зеленчуци…

Необходими продукти за 24 броя: 500 г патладжани сол 100 мл зехтин 500 г печени чушки 250 г сирене "Крема" 50 г заквасена сметана 10 г песто "Дженовезе" (може и босилково) копър резина (нарязан хляб за тостер) 100 мл зехтин чесън.

Патладжанът се реже на филийки, посолява се, изцежда се от соле­ната вода и с малко зехтин се пече на грил-тиган. Върху домакинско фолио се подреждат чушките, пат­ладжаните, сиренето "Крема", смесено с копър, песто и сметана, и се завива руло. Охлажда се за ня­колко часа в хладилник и се реже на филийки. Рулцата се поднасят върху резина, запечена със зехтин и чесън.

Плодови Воловани

Необходими продукти за 3 броя: 500 г бутер тесто 3 белтъка захар 1 ванилия 1 праскова боровинки коктейлни черешки

За сиропа: 400 г портокали 4 с. л. захар.

От бутер тестото се режат 6 кръга с помощта на чаша. На 3 от тях се изрязва средата с по-малка чаша. По двойки се слепват цял и изрязан ринг и се запичат за 10 мин във фурна.

Приготвя се тесто за целувки от разбитите белтъци, захарта и ва­нилията, което се шприцова върху запеченото бутер тесто и отно­во заедно със запичат за няколко минути. И Отгоре се нареждат нарязаната на парчета праскова, коктейлните черешки и боровин­ките. Портокалите се изцеждат и сокът се загрява със захарта. Ш Полученият плодов сироп се полива върху волованите.

Краставични чашки с тай салата

Необходими продукти за 24 броя: 250 г телешко контра филе сол черен пипер олио 1 кг краста­вици 50 г червен лук 100 г домати лют червен пипер магданоз мента 50 мл лимонов сок.

Телешкото се подправя със сол и черен пипер и се запържва в оли­ото. Нарязва се на дребни пар­ченца. Смесва се с червения лук и доматите, нарязани на ситно, и се поръсва с подправките и лимонов сок. Краставиците се режат на парчета по 3-4 см, след което ( издълбават с лъжичка и се пълнят със салатата.

Терини със сьомга u спанак

Необходими продукти за 20 броя: 500 г замразен смлян спанак индийско орехче 100 г зелен лук 6 яйца 10 г брашно 20 г хрян сол 30 г масло 250 г сирене "Крема" 100 г заквасена сметана копър 200 г пушена сьомга

  От спанака, яйцата, индийското орехче, зеления лук, брашното, маслото, хряна и солта се замесва тесто. То се изсипва в та­вичка върху домакинска хартия и се запича на слаба фурна, докато стегне. Охлажда се и се реже на 3 равни части. Едното парче се намазва със смес от сирене, сметана и копър, отгоре се нареждат филенца сьомга. Поставя се вторият блат, отново се маже със сметановата смес и се слага сьомга, най-отгоре се покрива с третия. Терините се поднасят, нарязани на тънки парчета.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст