Начална страница | Кухня | СПЕЦИАЛИТЕТ - ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С МОРКОВИ

СПЕЦИАЛИТЕТ - ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С МОРКОВИ

image

Класическа френска рецепта, но се среща навсякъде -от Италия до Финландия, с леки вариации…

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на парчета с размер 3x3x1 см, подсушава се добре, осолява се и се поръсва с черен пипер. Половината от зехтина се загрява в тиган на средно силен огън и месото се слага да се изпържи до зачервяване от всички страни за 10 мин., но на 2-3 части. Ако се сложи наведнъж цялото количество, ще се отдели много сок и пърженето ще спре, докато се изпари течността.

2. В същия съд се сипва останалият зехтин, слагат се лукът, чесънът и дафиновият лист. Покрива се и се оставя да ври на средно силен огън около 5-6 мин. След това се добавят виното, бульонът и месото. Ястието се оставя да къкри покрито около 50 мин.

3. Прибавят се морковите и се вари още 30 мин. Маха се капакът и се доварява, докато месото омекне напълно и сосът се сгъсти (около 20 мин.). Слага се салвията, отстранява се дафиновият лист и се сервира.

В края на готвенето можете да добавитеобелени печени кестени.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст